Sant Joan Despí

Programació especial a TV3, el 33 i el 3/24 de 12.00 a 16.00

Els canals de Televisió de Catalunya, TV3, el 33 i el 3/24, emeten una programació especial conjunta entre les 12.00 i les 16.00 a causa de la vaga convocada pel comitè d'empresa de TV3 per les discrepàncies amb la direcció de TVC en les negociacions pel conveni col·lectiu. Durant aquestes quatre hores els tres canals emeten espais informatius i documentals gravats. A les 14.30, emetran un informatiu especial en directe de 18 minuts de durada des del plató del canal 3/24. La programació habitual dels tres canals es reprendrà a partir de les 16.00.

Actualitzat
Els treballadors de Televisió de Catalunya fan avui una vaga parcial de 4 hores per mostrar el seu desacord amb la negociació del nou conveni. La decisió es va prendre ahir en una assemblea. Per aquest motiu, de 12 a 4 de la tarda, les emissions de TV3, el 33 i el canal 3/24 es veuran afectades.

Després de mesos de negociacions, empresa i sindicats no han arribat a un acord, ja que es mantenen desavinences pel que fa al cobrament d'endarreriments i algunes modificacions del conveni.

La Direcció de Televisió de Catalunya ofereix pagar el 2% amb efectes retroactius al gener de 2009 un cop es firmi el nou conveni, i pels proxims 3 anys, el que marqui la Llei de Pressupostos de la Generalitat, amb revisió a l'IPC estatal. Un pagament que condiciona a arribar a un acord en qüestions de conciliació, producció interna i normes de selecció que garanteixin la sostenibilitat de l'empresa.

Per la seva part, el comitè d'empresa condiciona el pacte al manteniment de la plantilla i a un pacte sobre la producció interna que es reflecteixi en la graella de programació de TV3. També reclamen que no hi hagi cap retallada del conveni actual i que els treballadors puguin recuperar i mantenir el poder adquisitiu vinculant-lo a l'IPC. A més, reclamen l'aplicació íntegra de la llei de conciliació de la vida laboral i familiar dels funcionaris de la Generalitat de Catalunya.

Tant empresa com sindicats es mostren disposades a continuar amb les negociacions quan haurien de conclure amb la signatura del dotzè conveni col·lectiu de Televisió de Catalunya.
Anar al contingut