L'oli de Dalí, "Carretó fantasma", de 1933.
L'oli de Dalí, "Carretó fantasma", de 1933.
Figueres

Presenten el nou quadre de la Fundació Gala Salvador Dalí, "Carretó fantasma"

"Carretó fantasma", un petit oli pintat l'any 1933, s'exposarà a la sala del tresor del Teatre Museu Dalí. La fundació considera que és una de les adquisicions més importants dels últims anys.

RedaccióActualitzat

"Carretó fantasma" és el nou quadre de l'època surrealista que s'exposarà a la sala del tresor del Teatre Museu Dalí de Figueres. La Fundació Gala Salvador Dalí l'ha presentat en societat aquest dilluns al matí abans que quedi exposat al públic.

Es tracta d'un oli de petites dimensions pintat sobre caoba per l'artista empordanès l'any 1933. Tot i la seva mida, de poc més d'un pam quadrat, la fundació considera que és una de les adquisicions més importants dels últims anys.

El director del Teatre-Museu Dalí, Antoni Pitxot,  que l'ha presentat juntament amb la directora del Centre d'Estudis Dalinians de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Montse Auger, l'ha qualificat de "prodigi": "Està pintat amb subtilesa i amb acumulacions de capes superposades. Començava amb blancs de plom i acabava amb blancs transparents, de zenc i altres tons més colorants. En fi, és un prodigi de ben pintat".

El quadre descriu el camí que deixa un carretó que es dirigeix cap a una població en un paisatge plenament empordanès.

L'obra s'exposarà al Teatre Museu de Figueres a partir d'aquest dimarts 14 de gener.

 


 

Anar al contingut