Madrid

Preacord a Martinsa-Fadesa per acomiadar 234 treballadors

Sindicats i direcció de Martinsa-Fadesa han arribat a un principi d'acord per acomiadar 234 treballadors mitjançant un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). El pacte, que ara hauran de votar les assemblees de treballadors, preveu indemnitzacions de 36 dies per any treballat, amb un màxim de 20 mensualitats. En cas que els treballadors l'acceptin, l'acord definitiu de l'ERO es podria firmar la setmana que ve i, en el termini de dues setmanes, rebria el vistiplau del jutge que porta el concurs de creditors -l'antiga suspensió de pagaments- de la constructora.

Actualitzat
En un comunicat, Comissions Obreres assegura que la direcció ha acceptat incloure en l'acord el compromís de "posar tots els mitjans que tingui a l'abast per garantir el manteniment de la resta de la plantilla". El sindicat confia que es ratifiqui l'acord els pròxims dies.

Martinsa-Fadesa va presentar concurs de creditors el 14 de juliol passat. Des d'aleshores, direcció i sindicats han estat negociant la manera de reduir la despesa. A la primera trobada, l'empresa va oferir indemnitzacions de 25 dies per any treballat, lluny dels 45 que volien els sindicats. Dilluns de la setmana passada la direcció va elevar l'oferta a 28 dies, proposta que van rebutjar els sindicats, que ara han acceptat els 36 dies per any.
Anar al contingut