Espanyol

Pochettino demana unió en la seva presentació com a entrenador de l'Espanyol

Mauricio Pochettino ja és l'entrenador del primer equip de l'Espanyol. L'excentral argentí va ser presentat dimarts com a substitut de Mané, que només ha durat un mes i mig a la banqueta blanc-i-blava. Pochettino té per davant tota la segona volta de la Lliga per treure l'equip de la zona de descens, tot i que la seva primera feina serà preparar el partit de Copa contra el Barça. Això és el que va fer en el seu primer entrenament, una sessió en què es van lesionar Òscar Sielva i Rufete, que són baixa segura, i Sergio Sánchez, que és dubte. D'altra banda, no es descarta que es pugui destituir també el director esportiu, Paco Herrera.

Actualitzat
Mauricio Pochettino va assegurar, en la seva presentació com a nou entrenador de l'Espanyol, que assumeix "el risc i la responsabilitat" de dirigir un equip immers en una profunda crisi esportiva i enfonsat anímicament pels mals resultats. En aquest context, va afirmar que està convençut de salvar l'equip, perquè té "confiança absoluta en els jugadors". Va afegir que es tracta d'"un repte il·lusionador i important". "Vaig respondre el 2004 en una situació semblant i si no m'hi veiés capacitat, no hi seria", va recordar, en apel·lar al seu retorn com a jugador.

"Sempre hi ha risc a la vida, i quan es pren la decisió de treure el títol d'entrenador se sap que és possible trobar aquest tipus de situacions. Assumeixo el risc i la responsabilitat i hauré de transmetre confiança i optimisme perquè la gent se senti orgullosa de veure el nostre equip", va indicar Pochettino. L'argentí va expressar que està "molt content i satisfet" d'haver tornat a casa seva: "És la tercera vegada que sóc a l'Espanyol. En conec molt bé la situació, el sentir de la gent i de tots els qui estimem la institució i aquests colors. Vaig dir que sempre que em necessités, respondria".

Bona relació amb la plantilla

Així mateix, l'argentí va voler liquidar qualsevol indici de dubte sobre les preferències que pugui tenir amb alguns jugadors, com Iván de la Peña o Raúl Tamudo, amb els quals manté una relació personal excel·lent. "Una cosa és l'aspecte professional, i una altra cosa, la vida privada. Jo exigeixo moltíssim. Era exigent com a jugador i ho seré ara. M'és igual amb qui tingui bona relació o no, a tots se'ls exigirà el mateix: implicació, solidaritat, companyonia... Jugarà qui jo pensi que s'ho mereix". Per Pochettino, que dirigirà l'equip fins al final de la temporada, el retorn a l'Espanyol és la culminació d'un somni que no ha pogut analitzar fredament: "Tot s'ha encadenat molt ràpid i aquesta era una possibilitat en què m'havia de decidir ràpid. Penso que és la millor opció per a tots".

Miguel Rossi serà el segon i  Paco Herrera està a la corda fluixa

Miguel Rossi serà l'ajudant de Pochettino, i Feliciano di Blasi, el preparador físic. "Hem d'analitzar la situació del jugador i parlar, un per un, per fer-ne un estudi i arribar a la situació ideal", va dir el preparador físic. De la seva banda, el president de l'entitat, Daniel Sánchez Llibre, va demanar a Pochettino que tregui l'equip "del mal moment que està passant". "Si no confiés en ell, no estaria assegut aquí. Ajuda'ns; sé que triomfarem amb tu", li va dir. Sánchez Llibre va justificar l'absència del director esportiu, Paco Herrera, perquè està treballant per trobar possibles reforços. El futur del director sembla cada vegada més lluny de l'Espanyol.

Últim dia de Mané


L'esperança que genera la incorporació de Pochettino contrasta amb la crispació que va viure, l'últim dia, Mané amb l'Espanyol. El director general, Pedro Tomás, va ser el principal objectiu de les ires dels aficionats que hi havia a Sant Adrià. Amb més tranquil·litat van arribar Daniel Sánchez Llibre, el conseller de l'Àrea Esportiva, Germán de la Cruz, i, fins i tot, Paco Herrera, en una posició molt incòmoda. Mané, abans de sortir de l'Espanyol per la porta del darrere, va entrar a la Ciutat Esportiva per una porta lateral. Vint minuts de reunió amb la comissió delegada van ser suficients per tancar l'etapa blanc-i-blava del tècnic de Balmaseda. Abans que Mané i Ondarru anessin cap a Montjuïc a liquidar, van tenir temps de saludar algun dels representants dels mitjans, però sense voler parlar davant del micròfon. A dins del despatx que ocupaven els ara extècnics, Paco Herrera continuava reunit amb la comissió delegada. I, mentrestant, Juanjo Díaz va intentar establir diàleg amb els aficionats furibunds. Ell ja sap que és estar a la banqueta de l'Espanyol en una situació tant o més complicada que l'actual.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut