Sant Joan Despí

Pelegrí acusa Rull de "sortir a mossegar" Duran

El secretari general d'Unió retreu al nou secretari general de Convergència, per la retirada d'Oriol Pujol, el degoteig de crítiques al líder d'Unió i ironitza dient que deu participar en un concurs en què "es donen punts per ficar-se amb Duran". Pelegrí assegura també que l'oferta de govern d'unitat a ERC i el PSC és "real, sincera i necessària".

RedaccióActualitzat
El secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, ha acusat el secretari d'organització de CDC, Josep Rull, de "sortir a mossegar" Josep Antoni Duran i Lleida cada vegada que aquest es pronuncia sobre algun tema.

"Rull s'equivoca de destinatari de les seves crítiques. Nosaltres som lleials al pacte, a la federació, al programa electoral i al president Artur Mas", ha sentenciat en declaracions a "Els matins de TV3".

Pelegrí ha ironitzat que l'explicació a les crítiques podria ser que Rull participa en un concurs o en un joc de rol en el qual "es donen punts per ficar-se amb Duran". Per això li ha demanat que busqui "altres objectius de crítica que no sigui Unió Democràtica" i ha lamentat que tingui "una obsessió per criticar el senyor Duran quan surt a parlar. A ell o a altres dirigents d'Unió. Surt la senyora De Gispert, Josep Rull al cap de deu minuts; surt el senyor Duran, Josep Rull al cap de deu minuts.

Malgrat aquest estira-i-arronsa, el secretari general d'Unió ha afirmat que "no hi ha dificultats entre CDC i UDC", partits que, segons ell, tenen una relació "sincera". Això no treu, però, que hi hagi "persones que puguin buscar algun tipus de fricció" entre Convergència i el seu soci de federació.

Oferta "real, sincera i necessària" a ERC i el PSC

Pelegrí també ha dit que la proposta de Convergència i Unió perquè ERC i el PSC entrin en el govern és "real, sincera i necessària per al país". Pelegrí ha respost a ERC que s'està complint el pacte amb els republicans pel que fa a la data i la pregunta de la consulta sobiranista.

I sobre el PSC ha donat com a arguments per justificar l'entrada de la formació socialista a l'executiu que necessiten que siguin "un partit fort a Catalunya, capaç de governar i de ser alternativa". Pelegrí ha afirmat que l'oferta "no és cap globus sonda" per veure com reacciona la societat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut