Barcelona

Ortega canvia d'opinió i finalment anirà a la manifestació de la Diada com a membre del govern

La vicepresidenta, que se situarà darrere la senyera que encapçalarà la representació de CiU en la marxa, hauria decidit anar ara a la manifestació després de sentir les últimes declaracions sobre Catalunya de representants institucionals com Esperanza Aguirre. Ortega acudirà a la marxa com a membre del govern.

RedaccióActualitzat
La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha decidit, finalment, anar a la manifestació de l'11 de Setembre convocada per l'Assemblea Nacional Catalana. D'aquesta manera, Ortega, que també és vicepresidenta d'Unió, serà el càrrec institucional de més rang que participarà en la manifestació després que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit que no hi anirà.

Fonts d'Unió han confirmat que Ortega acudirà a la marxa com a membre del govern i dirigent del partit democristià. La vicepresidenta se situarà darrere la senyera que encapçalarà la representació de CiU en la mobilització, al costat d'altres membres de l'executiu i d'alts dirigents de la federació nacionalista.

Ortega considera que la seva presència en la manifestació és "compatible" amb la postura del president i respon a la crida a la mobilització ciutadana en defensa del pacte fiscal que va fer el mateix Mas, segons fonts del govern.

A més, tot i que Unió, com a partit, no subscriu el fons independentista de la marxa, la formació s'ha mobilitzat perquè la manifestació sigui un èxit i, per tant, doni més força al govern de cara a la negociació del pacte fiscal a Madrid.

Ortega hauria canviat de parer i hauria decidit anar a la manifestació després de sentir les últimes declaracions sobre Catalunya de representants institucionals com la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre; el president gallec, Alberto Núñez Feijóo, o el president de La Rioja, Pedro Sanz.

A més, la vicepresidenta també hauria constatat, en les seves últimes visites arreu del territori català, el disgust de la majoria dels catalans sobre el tracte de l'Estat cap a Catalunya.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut