Barcelona

Oriol Pujol delega les funcions a CDC i al Parlament en ser imputat pel "cas ITV" però manté l'acta de diputat

El número dos de CDC delega les funcions al partit i al Parlament en ser imputat pel "cas ITV". Pujol diu que és conscient "que hi ha joc brut", però sosté que ha pres "una decisió als antípodes de protegir-me amb la senyera". Jordi Turull, Josep Rull i Lluís Coromines assumiran les seves tasques de presidència del grup i les d'organització i representació institucional del partit.

Victòria MiróActualitzat
El secretari general de CDC i president del grup al Parlament, Oriol Pujol, ha anunciat que delega totes les funcions al partit i al Parlament després de ser imputat en el "cas ITV" per presumpte tràfic d'influències. Oriol Pujol, que es mantindrà com a diputat a la cambra catalana, ha remarcat que és conscient del context polític en què arriba la imputació, enmig d'un gran "descrèdit" i "desconfiança envers els polítics", però sobretot enmig del "procés de transició nacional que viu Catalunya". Per això, Pujol s'ha mostrat convençut que "hi ha joc brut", però ha indicat que, tot i això, la seva decisió és "als antípodes de protegir-me amb la senyera" i lluny d'una posició victimista.

"Vaig dir que no faria nosa", ha recordat Pujol en al·lusió a les seves declaracions del mes de febrer, que va fer en saber-se la petició del fiscal perquè l'imputessin, i que es van interpretar com un anunci que dimitiria si finalment era imputat. Oriol Pujol no ha dimitit, però ha dit que no vol "entorpir" el procés i ha delegat totes les funcions al Parlament i al partit, en una decisió fruit de la seva "ètica personal", que "m'aplico sense voler ser exemple".

Oriol Pujol ha defensat la seva innocència, ha afirmat que sempre he actuat "en la més estricta legalitat" i per això s'ha mostrat confiat que aviat es podran aclarir els fets. "No he estat ni col·laborador, ni necessari, en cap trama corrupta", ha dit el convergent, que ha insistit: "Mai he tingut cap interès a formar part de cap empresa d'inspecció tècnica de vehicles". Per aquest mateix motiu, ha argumentat la seva decisió de no renunciar a la seva acta de diputat al Parlament tot esperant que la decisió judicial ajudi a deixar clares les responsabilitats de cadascun dels imputats.

El dirigent convergent ha expressat que durant l'any llarg que fa que va esclatar el cas no ha tingut l'oportunitat de defensar-se fins ara, mentre que els mitjans i les diferents parts sí que han anat explicant les seves versions. "Ara ve l'oportunitat d'explicar el que jo en el darrer any no he pogut fer", ha conclòs en aquest sentit.

Entre una hora i una hora i mitja després de rebre la interlocutòria judicial en què se'l citava a declarar en el "cas ITV" com a imputat, segons ha explicat ell mateix, Oriol ha comparegut a la seu de CDC acompanyat de Jordi Turull, Josep Rull i Lluís Coromines. En ells ha decidit delegar a partir d'ara les seves funcions.

Pujol ha indicat que Jordi Turull assumirà les funcions com a portaveu del partit al Parlament; Josep Rull, ara secretari d'Organització, les tasques d'acció política pròpies del secretari de CDC, i Lluís Coromines es farà càrrec de les de representació institucional. Oriol Pujol ha subratllat que en la cessió s'ha tingut en compte les tasques que exerceixen actualment per tal de mantenir la màxima normalitat.

Al secretari general de Convergència Democràtica se l'ha imputat per un delicte de tràfic d'influències a partir de les converses telefòniques intervingudes. Segons el fiscal anticorrupció, Pujol hauria intentat aconseguir estacions d'ITV per als empresaris també imputats en la causa i influir en el nomenament de determinades persones. En aquest cas també hi ha imputats tres empresaris i dos exalts càrrecs de la Generalitat.

L'executiva de CDC dóna suport a la decisió de Pujol de delegar els seus càrrecs

L'executiva de Convergència Democràtica ha convocat aquest dimarts a la nit una reunió extraordinària per escoltar de la boca d'Oriol Pujol la decisió que unes hores abans havia fet pública.

Segons han informat fonts de CDC, Oriol Pujol ha rebut una llarga ovació després del discurs en què ha exposat les raons que l'han portat a delegar voluntàriament i de forma temporal seus càrrecs. També ha intervingut el president de la Generalitat, Artur Mas, que ha avalat la decisió d'Oriol Pujol.

A la reunió no ha assistit l'expresident català Jordi Pujol, pare d'Oriol Pujol Ferrusola, però sí gran part dels consellers del govern o l'alcalde de Barcelona, ​​Xavier Trias.
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut