La versió oficial de Joan Oliver ha quedat desmuntada amb la revelació dels dossiers.
Barça

Oliver: "Tot ha estat una auditoria de seguretat, totalment legal, i amb l'objectiu de protegir els vicepresidents"

Ràpida resposta del Barça a la publicació d'avui de "El Periódico", sobre el cas de presumpte espionatge a quatre vicepresidents. Segons el club, el Barça va contractar una agència de seguretat per investigar quatre dels seus vicepresidents. Les investigacions es van encarregar per seguretat, segons el director general corporatiu del club, Joan Oliver, i després que un dels vicepresidents denunciés que se sentia vigilat. Oliver, però, ha reconegut que ni el mateix Laporta ni els altres vicepresidents van tenir coneixement de les investigacions fins que no es van donar per acabades.

Actualitzat
El director general corporatiu del club, Joan Oliver, ha donat explicacions sobre el cas de presumpte espionatge que avui publica el diari "El Periódico". Segons Oliver, tot ha estat una "auditoria de seguretat, que no viola cap precepte legal, i amb l'únic objectiu de protegir i defensar aquestes persones", referint-se als quatre vicepresidents implicats (Joan Boix, Jaume Ferrer, Joan Franquesa i Rafa Yuste).

Oliver ha explicat que tot va néixer quan Franquesa va alertar que tenia sospites que estava sent investigat, i es va decidir investigar els altres tres candidats a la presidència blaugrana, ja que podien ser sensibles a ser també objecte d'aquestes actuacions.

"Nosaltres no hem fet mai res que es pugui entendre com a investigació, insisteixo, el que nosaltres hem fet ha estat, en el cas d'alguns directius, una auditoria de seguretat, justament per garantir la seva seguretat i la del club. El club no ha entrat mai en històries de vigilar, espiar, seguir, ni res d'això." Així de clar ho ha explicat Joan Oliver.

Oliver va actuar per iniciativa pròpia, d'esquena a la junta. Ni el president del club, Joan Laporta, ni els implicats no van estar al cas d'aquesta auditoria fins que no en van tenir els resultats. El club va decidir no fer-les públiques perquè això no afectés l'estabilitat de l'entitat.

El cost d'aquesta auditoria de seguretat ha estat de 56.000 euros, "un 1% del pressupost de seguretat del club, que es xifra en 4 milions d'euros", ha explicat Oliver. Aquesta situació està contextualitzada el mes en el qual el vicepresident Joan Godall va refusar postular-se com a dofí de Joan Laporta per a les eleccions per a la presidència del FC Barcelona previstes per a la primavera del 2010.

Inaugurada l'estàtua de Kubala

A banda de tot això, aquest dijous ha estat una jornada festiva a Can Barça, en motiu del 52è aniversari del Camp Nou. S'han organitzat diverses activitats: entre les quals, l'entrega de les insígnies d'or als socis amb més de 50 anys d'antiguitat. Però l'acte central ha estat la inauguració d'una estàtua d'homenatge al mític Ladislao Kubala gràcies a qui diuen que es va construir el Camp Nou, ja que va deixar petit el de Les Corts. L'obra s'ha instal·lat als exteriors del Camp Nou, just davant la Tribuna Principal.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut