Muntanyisme

Nou èxit de Kilian Jornet, dins l'ambiciós projecte batejat com "Els cims de la meva vida"

És la segona travessia, després que en la primera va morir el seu company d'expedició, el francès Stéphan Brosse. Aquest cop, també al Mont Blanc, Kilian Jornet ha completat els 42 quilòmetres que separen la localitat italiana de Courmayeur i la francesa de Chamonix. Un recorregut amb un desnivell positiu de més de 3.800 metres que ha completat en poc més de 8 hores i mitja, quan el temps habitual per fer-lo és de 3 dies.

Actualitzat
Kilian Jornet ha aconseguit el segon dels reptes del projecte "Summits of My Life" (Els cims de la meva vida), la travessa integral del Mont Blanc des de la localitat italiana de Courmayeur fins a la francesa de Chamonix, fent el cim del Mont Blanc per la difícil via d'escalada de l'Innominata, que ha efectuat tot sol, sense assistència i amb el minim material possible, seguint la filosofia purista d'aquest projecte.

Una vegada coronat el Mont Blanc i sense perdre temps, Jornet ha començat el descens cap a Chamonix per la Voye Royale, la via normal de descens del Mont Blanc, passant per les Houches i arribant a l'església de Chamonix 8 hores i 40 minuts després d'haver pres la sortida a l'església de Courmayeur. Jornet està molt feliç d'haver aconseguit aquest repte. Kilian esperava fer-ho en menys de 10 hores i s'ha soprès del temps final. Ha comentat que s'ha trobat en molt bones sensacions i amb unes condicions meteorològiques molt bones.

Aquest és el segon dels reptes de "Summits Of My Life", que continuarà l'any vinent amb l'Ebrus, el Cervi i el Mont Blanc.

Dades de la travessa:

42 quilòmetres en total.
Desnivell positiu de 3.810 metres amb la dificultat de la via Innominatta.
Temps: 8.40 hores.
El temps normal per completar aquest recorregut és de 3 dies.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut