Un agent de la guàrdia civil treu una capsa durant l'escorcoll d'un despatx (Foto: EFE)
Un agent de la guàrdia civil treu una capsa durant l'escorcoll d'un despatx (Foto: EFE)
Madrid

Nou detinguts a Barcelona per la seva presumpta relació amb el cas dels EROs falsos d'Andalusia

La Guàrdia Civil ha detingut una vintena de persones presumptament relacionades amb els expedients de regulació d'ocupació fraudulents d'Andalusia. A Barcelona hi ha hagut nou detinguts. La resta de detencions s'han fet a diferents punts d'Andalusia, Madrid i les Canàries.

RedaccióActualitzat
Una vintena de persones han estat detingudes per la Guàrdia Civil arran de les investigacions dels expedients de regulació d'ocupació fraudulents d'Andalusia. A Barcelona hi ha hagut nou arrestats. La resta de detencions s'han fet, sobretot, a Andalusia, les Canàries i Madrid, on també s'han fet més d'una desena de registres. L'operació continua oberta.

Segons la Guàrdia Civil, els detinguts, entre els quals hi ha empresaris, testaferros i advocats, han defraudat uns 50 milions d'euros a la hisenda pública. Les mateixes fonts asseguren que diverses empreses en suspensió de pagaments s'acollien a l'ERO tot i que els seus treballadors ja estaven coberts per pòlisses d'assegurances, contractades per empreses mitjanceres que rebien, a canvi, comissions il·legals. Un negoci, aparentment, rodó per a empreses i treballadors, que aconseguien la comissió de la pòlissa i les subvencions per l'expedient de regulació d'ocupació.

L'any passat, la jutge de Sevilla que investiga el cas va ordenar l'ingrés a la presó de l'exconseller de Treball de la Junta d'Andalusia Antonio Fernández. L'exconseller andalús va sortir de la presó després de pagar una fiança de 450.000 euros.
Anar al contingut