Madrid

No queden exemplars d'alosa becuda a Catalunya

L'alosa becuda, un ocell que ha protagonitzat un llarg debat entre ecologistes i administració per la seva presència a la zona on s'havia de desenvolupar l'aeròdrom d'Alfés, s'ha extingit a Catalunya. Així ho han confirmat des del Ministeri de Medi Ambient. El farigolar d'Alfés era l'únic lloc del Principat on encara es podien trobar exemplars d'aquesta espècie. La Generalitat l'havia declarat fa poc com a zona especial de protecció d'aus. Però sembla que el pla de protecció no ha arribat a temps, segons els estudis de ministeri.

Actualitzat
L'associació ecologista Ipcena atribueix la desaparició d'aquest ocell al deteriorament provocat per les instal·lacions aèries i en culpa la Generalitat. En canvi, el ministeri afirma que la desaparició dels ocells l'ha causat l'abandonament de les pastures. Aquest fet hauria provocat una evolució de l'hàbitat de l'ocell del farigolar cap a porcions de rostolls i matolls.

La Direcció General de Biodiversitat creu poc possible la recuperació de l'ocell a Alfés, perquè la zona es troba ubicada en una zona aïllada d'altres de la Península on encara habiten aquestes aus. Segons dades del ministeri, el 60% de la població d'aquesta espècie es troba a Aragó.
Anar al contingut