Washington

Netanyahu i Abbas es reuniran cada 15 dies a partir de mitjans de setembre

El president palestí, Mahmud Abbas, i el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, han acordat tornar a reunir-se el 14 i el 15 de setembre en algun lloc del Pròxim Orient, probablement a Egipte, segons ha anunciat l'enviat dels Estats Units per a la regió, George Mitchell. També ha precisat que a partir d'aquesta data tots dos responsables es trobaran cada dues setmanes. Mitchell ha assegurat que Washington posarà tot el seu pes per donar suport a aquest procés de negociacions directes que s'ha fet aquest dijous.

Actualitzat
Després de 20 mesos, Mahmud Abbas i Benjamin Netanyahu s'han trobat cara a cara. La reunió ha durat unes dues hores i ha estat precedida per una altra trobada a tres bandes amb la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, que ha actuat d'amfitriona i ha obert formalment les converses.
 
Hillary Clinton ha assegurat que la decisió d'iniciar les negociacions no ha estat fàcil però ha donat gràcies a Netanyahu i Abbas pel seu valor i compromís. "Als qui es queden al marge, els demano que s'uneixin a nosaltres en aquest esforç (...). No podem imposar solucions, només vostès poden prendre les decisions necessàries per arribar a un acord", ha afegit Clinton. La cap de la diplomàcia nord-americana ha demanat el suport de la Lliga Àrab perquè les negociacions avancin i es puguin superar els esculls principals "en un any".

De la trobada n'ha sortit un calendari de reunions cada 15 dies. La primera ronda negociadora tindrà lloc el 14 i 15 de setembre, en algun dels països de la regió. Encara no s'ha especificat on serà.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut