Internet

Mozilla llança la nova versió del Firefox i obté el rècord Guinness de descàrregues

El Download Day de Mozilla ja ha obtingut el rècord Guinness. La campanya de promoció de la nova versió del navegador de Mozilla, el Firefox 3, que consisteix a registrar el rècord en nombre de baixades, tenia l'èxit assegurat, i és que ningú abans no s'havia proposat aquest repte. Però l'empresa havia aconsguit sis milions en l'anterior versió de Firefox ara està fregant els vuit. Des d'aquest dimarts a les 19.00 hores en el cas de Catalunya, els internautes poden baixar-se el nou Firefox 3, i a punt d'acabar el termini ja eren prop de vuit milions els internatures que ho havien fet. Els que ja el coneixen asseguren que el nou navegador és més versàtil, més ràpid i més segur.

Actualitzat
El Download Day de Mozilla ha tingut un inici en què ha estat a punt de morir d'èxit, per la gran expectativa que havia generat l'estrena de la nova versió del navegador. Després de la gran demanda de les primeres hores, les descàrregues continuen a bon ritme.

Fins a les 20.00 h en el cas de Catalunya, els internautes poden baixar-se el nou Firefox 3, que ha batut el rècord Guiness de descàrregues d'un software en 24 hores, ja que és la primera vegada que algú pensa a comptabilitzar-les. Es tracta d'una campanya de màrqueting que té com a objectiu donar a conèixer la nova versió del navegador, que és més versàtil, més ràpida i més segura.

I és que quan encara falten unes hores perquè s'acabi el termini, Mozilla ja havia registrat més de 280.000 descàrregues només a Espanya, que s'ha situat al quart lloc en el rànquing de països on s'han fet més descàrregues. Al capdavant d'aquest rànquing hi ha els Estats Units amb gairebé 2,5 milions de descàrregues i destaca, a l'altra banda de la moneda, destaquen els dos internautes que se l'han descarregat en tot el país. A tot el món, supera els 7.848.000 usuaris que ja navegaven amb la nova versió, segons consta a la pàgina Download Day de Mozilla.

Repte per superar l'Explorer

El navegador de Mozilla va ser el primer a desafiar l'hegemonia de l'Explorer, i amb la seva nova versió espera col·locar-se davant de tots els seus competidors. Una de les claus del seu èxit és que permet que els desenvolupadors externs es descarreguin el codi font del programa i hi aportin millores. A més, l'usuari mitjà troba en el Firefox avantatges com la seguretat, la velocitat i que utilitza menor memòria.

Són moltes les novetats de l'última versió del Firefox, tantes que Mozilla les ha recollit en una web. De fet, diuen que n'hi ha fins a 15.000. Entre aquestes, destaca un consum encara menor de memòria, millors funcionalitats dels marcadors o de les contrassenyes o un historial de pàgines vistes i una protecció antipishing molt més potents.

Des del 2004, Fierefox ha plantat cara al gegant informàtic de Bill Gates, Microsoft i el seu Internet Explorer, i ha anat guanyant adeptes fins a arribar als 175 milions d'usuaris, segons assegura la mateixa empresa. El Firefox es distribueix a través de la xarxa i s'ofereix en 45 idiomes, entre els quals el català.

Enllaç a la pàgina Download Day
La versió en català
Anar al contingut