Còrdova

Moratinos no dóna cap credibilitat a les noves exigències d'Al-Qaeda

El ministre d'Afers Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, ha assegurat que el govern no ha rebut "res" i, per tant, no dóna "cap credibilitat" al "rumor" que els segrestadors dels tres cooperants catalans han fet noves exigències per alliberar-los. Durant una reunió informal de ministres d'Afers Estrangers de la Unió Europea a Còrdova, Moratinos ha afirmat que l'executiu "no té coneixement en absolut" de l'existència d'un "suposat comunicat" d'Al-Qaeda del Magreb Islàmic en el qual el grup terrorista reclamaria l'alliberament de diversos presos islamistes empresonats a Mauritània a canvi d'Albert Vilalta, Roque Pascual i Alicia Gámez.

Actualitzat
Malgrat les noves informacions que apunten a la possibilitat que Al-Qaeda estigui demanant alliberar alguns islamistes que compleixen condemna a la presó, el ministre Moratinos ha reiterat que no té cap comunicat de la xarxa terrorista i ha volgut deixar clar que "fins ara no ha arribat res i, per tant, no li donem cap transcendència; és un altre rumor, una altra declaració més i, per tant, no faré més comentaris".

D'aquesta manera, Moratinos continua amb la política mantinguda pel govern des que el passat 29 d'agost van ser segrestats els tres cooperants de Barcelona Acció Solidària a Mauritània: "prudència, discreció i respecte".

Algunes fonts apunten a la possibilitat que amb la demanda d'excarcerar presos, Al-Qaeda estigui fent un gest de força de cara als seus simpatitzants al Magreb i arreu del món.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut