Caracas

Moratinos diu que Espanya farà "el que calgui" per al retorn del deposat Zelaya a Hondures

El ministre d'Afers Estrangers espanyol, Miguel Ángel Moratinos, ha garantit al president deposat d'Hondures, Manuel Zelaya, que Espanya farà tot el necessari perquè retorni a Tegucigalpa al més aviat possible. Moratinos és de visita a Caracas, i precisament el seu homòleg veneçolà ha avisat del perill que la dictadura a Hondures arrossegui bona part de l'Amèrica Llatina cap a règims similars.

Actualitzat
Miguel Ángel Moratinos ha demanat que s'accelerin de manera urgent les negociacions diplomàtiques per arribar a una solució definitiva a la crisi que viu Hondures, coincidint amb l'ajornament aquesta matinada per part del Congrés hondureny de la discussió de la proposta de Costa Rica, que actua com a mediadora, sobre un avançament de les eleccions i una amnistia política.

Segons Moratinos, que ha fet una roda de premsa conjunta amb el seu homòleg veneçolà, Nicolás Maduro, s'ha estat a prop de la solució i cal "perseverar". "Aquest és l'objectiu que hem de tenir tots els responsables polítics iberoamericans i la comunitat internacional", ha assegurat. "Espanya farà el que calgui", ha afegit, "per al retorn" del deposat Manuel Zelaya, un retorn que espera que sigui "al més aviat possible".

Per la seva banda, Maduro, que ha dit que el seu país dóna suport a les "legítimes" decisions de Zelaya, ha advertit que si la dictadura que segons ell pretén imposar Micheletti a Hondures es consolida, s'obrirà una "amenaça" per a tots els països del continent i es tornaria a l'època de les dictadures del segle XX a l'Amèrica Llatina.

Pel que sembla, Moratinos continua confiant en la mediació de Costa Rica, mentre que Veneçuela la dóna per acabada.

Viatge amb objectiu econòmic


El ministre espanyol és de visita oficial a Veneçuela acompanyat d'una delegació empresarial. L'objectiu principal d'aquest viatge és econòmic. En concret, reforçar la presència inversora i empresarial espanyola al país llatinoamericà. Durant l'estada es preveu la firma d'importants contractes per part de la petrolera Repsol YPF i l'elèctrica Iberdrola.

Moratinos es reunirà aquest dimecres amb el president Hugo Chávez.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut