Johannesburg

Mor assassinat a casa seva Eugène Terre'blanche, un important líder de l'extrema dreta sud-africana

El polèmic líder d'extrema dreta sud-africà Eugène Terre'blanche ha estat assassinat aquesta matinada a casa seva, a cops de matxet. Terre'blanche va liderar el moviment més radical en contra del final de l'apartheid als anys noranta i va defensar amb bel·ligerància el seu discurs de la supremacia de la raça blanca. El polític va ser empresonat durant anys per intent d'assassinat. Segons els mitjans sud-africans, dos joves que treballaven per a Terre'blanche l'haurien mort després d'una discussió sobre el salari que els pagava. El president del país, Jacob Zuma, ha fet una crida a evitar qualsevol provocació que alimenti l'odi racial.

Actualitzat
Ha mort assassinat a cops de matxet un dels líders de l'extrema dreta sud-africana, Eugène Terre'blanche. La policia ha detingut dos treballadors seus, de 15 i de 21 anys, com a principals sospitosos. Els dos nois treballaven per a ell en una granja molt a prop de Johannesburg, al nord del país, i hi havien tingut una disputa per diners.

Terreblanche, de 69 anys, defensava els drets dels afrikaners a través d'un partit racista que va fundar durant la dècada de 1970, i que tenia com a emblema un símbol molt semblant a l'esvàstica nazi. Creia que els descendents dels bòers, els primers blancs que es van establir a l'Àfrica, havien de tenir un estat propi, i es diferenciava de la població negra i també dels blancs anglòfons.

El seu partit va caure en desgràcia amb el primer govern de Nelson Mandela i al final de l'apartheid, i es va refundar fa tot just dos anys amb el suport d'altres grupuscles d'extrema dreta. Terre'blanche va passar tres anys a la presó acusat d'assaltar un guarda de seguretat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut