carlos
Carlos Fuentes en una imatge del cap de setmana passat.
Ciutat de Mèxic

Mor als 83 anys l'escriptor mexicà Carlos Fuentes

L'escriptor mexicà Carlos Fuentes ha mort aquest dimarts als 83 anys. Fuentes era un dels escriptors mexicans més coneguts arreu. Filll de diplomàtic, durant una època va seguir els passos del seu pare. Més tard es va centrar exclusivament en la literatura, però el compromís polític, sobretot amb Mèxic, ha continuat marcant la seva carrera intel·lectual.

RedaccióActualitzat
Carlos Fuentes ha mort en un hospital de Ciutat de Mèxic on l'estaven tractant de problemes cardíacs. La notícia l'ha confirmada el president del país, Felipe Calderón, al seu compte a Twitter, en un missatge on l'ha considerat un escriptor universal.

Autor d'"Aura", "La muerte de Artemio Cruz", "La región más transparente" o "La silla del águila", era molt aficionat al cinema. Havia escrit guions per a moltes pel·lícules i algunes de les seves novel·les també van ser adaptades a la gran pantalla, com "Gringo Viejo" o "La cabeza de la hidra". També és un dels escriptors en castellà més guardonats. Va rebre el Premi Cervantes el 1987, el Príncep d'Astúries el 1994 o el de creació literària de la Reial Acadèmia Espanyola el 2004.

En una entrevista publicada dilluns al diari El País, Carlos Fuentes es mostrava plenament actiu amb un llibre acabat, la novel·la "Federico en su balcón", i un altre a punt de començar, "El baile del centenario". També dilluns, la Universitat de les Illes Balears va nomenar l'escriptor doctor "honoris causa", un doctorat que s'afegeix als d'altres centres acadèmics espanyols, com la UNED, la Universitat de Cantàbria o la de Castella-la Manxa.

Anar al contingut