Francesc Vallverdú és considerat un dels pares de la sociolingüística catalana.
Francesc Vallverdú és considerat un dels pares de la sociolingüística catalana.
Barcelona

Mor als 78 anys Francesc Vallverdú

Va ser fundador del Grup Català de Sociolingüística, cap dels serveis lingüístics de la CCMA i membre del Consell Social de la Llengua Catalana de la Generalitat

RedaccióActualitzat

El poeta i sociolingüista Francesc Vallverdú, considerat un dels pares de la sociolingüística catalana, ha mort aquest dijous a la nit als 78 anys.

Llicenciat en Dret, Vallverdú va col·laborar amb revistes com "Serra d'Or" i "Nous Horitzons", va ser fundador i president del Grup Català de Sociolingüística, cap dels serveis lingüístics de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i membre del Consell Social de la Llengua Catalana de la Generalitat.

En una entrevista concedida l'any 2002, Francesc Vallverdú explicava que la situació del català era excepcional:

"No hi ha cap altre país en una situació semblant, sense el poder polític d'un Estat, havent passat 40 anys de persecució i de genocidi (per què no dir-ho) en què la llengua, malgrat tot, s'hagi mantingut".

El 1986 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 1988, el Premi Boccaccio per la traducció del "Decameró". També va ser premi Carles Riba el 1965. Entre la seva obra publicada, destaquen 11 llibres de poesia i una desena d'assaig.

Anar al contingut