Concha García Campoy, a la imatge del seu perfil de Twitter.
Concha García Campoy, a la imatge del seu perfil de Twitter.
València

Mor als 54 anys la periodista Concha García Campoy a causa d'una leucèmia

La presentadora estava ingressada des de dilluns a l'Hospital La Fe de València, en estat de coma. Fa un any i mig que li van diagnosticar una leucèmia. En aquest mateix centre es va sotmetre fa quatre mesos a un trasplantament de sang de cordó umbilical.

RedaccióActualitzat
La periodista Concha García Campoy ha mort als 54 anys a causa de la leucèmia que li van diagnosticar fa 18 mesos, segons han informat fonts pròximes a la família.

La presentadora estava ingressada des de dilluns a l'Hospital La Fe de València, en estat de coma. En aquest mateix centre es va sotmetre fa quatre mesos a un trasplantament de sang de cordó umbilical. El 2012 ja li van fer un trasplantament de medul·la al mateix hospital amb l'objectiu de combatre la greu varietat de leucèmia que tenia.

Ella mateixa anava informant de la seva evolució des de Twitter, el mateix canal des d'on el seu amic Manuel Campo Vidal ha difós que estava "en situació crítica" perquè els medicaments li havien provocat un "coma hepàtic". Campo Vidal és el president de l'Acadèmia de Televisió espanyola, de la qual García Campoy exercia de portaveu.

Nascuda a Terrassa el 1958, Concha García Campoy es va llicenciar en Ciències de la Informació el 1980 a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va començar a treballar el 1979 als serveis informatius de la COPE a Eivissa. El 1984 va entrar a RTVE a les Balears i, només un any després, es va traslladar a Madrid per fer-se càrrec de la presentació del "Telediario" juntament amb Campo Vidal.

Posteriorment va dirigir el matinal de RNE i va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat a la Cadena SER, on va presentar i dirigir "A vivir que son dos días", programa que li va valdre un Premi Ondas, una Antena de Oro i un Micròfon d'Or, tots tres el 1989.

La seva dilatada trajectòria professional també la portar a Antena 3 Radio, Onda Cero --on va rebre un altre Ondas per "Hoy es domingo"--, Punto Radio, Cuatro i Telecinco, on es va incorporar al gener del 2011 per presentar un informatiu matinal. El Nadal d'aquell any es va haver de retirar a causa de la malaltia.

Estava casada amb el productor Andrés Vicente Gómez i era mare de dos fills, fruit del seu matrimoni amb el sociòleg i periodista Lorenzo Díaz. El 2006 va rebre el Premi Ramon Llull, concedit pel govern de les Illes Balears. Al desembre del 2012, les acadèmies de televisió i ràdio espanyoles la van guardonar amb el Premi Joaquín Soler Serrano.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut