Barcelona

Montoro canviarà el mètode de càlcul de les balances fiscals

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, anuncia un canvi en el mètode de càlcul de les balances fiscals que reflectirà les diferències territorials i també què inverteix cada administració en els seus ciutadans. El ministre ha dit, en el marc de la convenció del PP a Barcelona, que les balances no poden ser motiu de divorci, ni econòmic ni polític.

RedaccióActualitzat

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha anunciat que, en el marc de la convenció que el PP celebra aquest cap de setmana a Barcelona, farà públic un nou sistema per calcular les balances fiscals.

La intenció del ministre és quantificar les inversions que fan totes i cadascuna de les administracions en els diferents territoris i, sobretot, les que repercuteixen en "els individus que hi viuen".

I encara una altra intenció: que es deixi de parlar de les balances fiscals d'una vegada per totes i, en tot cas, s'iniciï un debat sobre "els comptes públics regionalitzats". D'aquesta manera, es posaria punt final, segons el ministre, que les balances fiscals es vegin com "un motiu de divorci econòmic i, sobretot, polític". En aquest sentit, ha criticat les balances fiscals fetes pel govern català.

En la publicació d'aquests comptes públics regionalitzats, que identificarien què fa cada administració per als ciutadans, Montoro ha assegurat que se n'encarregaran experts econòmics en cada matèria i estaran fetes al març.

La intervenció del ministre centrada en un element de latent polèmica entre Catalunya i la resta de l'estat segueix el fil d'una convenció dels populars que ja ha començat abordant les conseqüències del procés sobiranista emprès per les institucions catalanes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut