Barcelona

Montilla aposta per governar en solitari i rebutja reeditar el tripartit i pactar amb CiU

El presidenciable del PSC, José Montilla, ha promès seny i un lideratge sòlid davant del Cercle d'Economia i ha donat per superat el debat identitari. En pactes, ha assegurat que la situació política no fa recomanable ni un govern amb Convergència i Unió ni una reedició del tripartit, una aliança que, segons ha dit, forma part "del passat". Així doncs, aposta per governar en solitari amb suports externs puntuals. Optimista amb la tendència de les enquestes, Montilla no només ha parlat de guanyar Convergència i Unió, sinó de derrotar-la, però ha sentenciat que cal que els votants d'esquerres apostin pel PSC.

Actualitzat

José Montilla ha esmorzat amb periodistes, polítics i empresaris, alguns, amb poques simpaties per una repetició del tripartit i amb l'acusació de falta de lideratge a Pasqual Maragall. Ho va dir sense embuts el president del Cercle d'Economia, José Manuel Lara, precisament qui ha presentat a Montilla davant del fòrum econòmic. El candidat també ha parlat clar: promet seny i un lideratge sòlid, i fa una crida al votant nacionalista descontent amb l'estil d'Artur Mas.

Pel que fa a pactes, el candidat del PSC a la Generalitat ha descartat un pacte amb CiU després de les eleccions de l'1 de novembre. Un tipus d'aliances que, segons ha dit, només es donen en situacions "d'emergència" o quan "no hi ha cap altra sortida", i, en aquest sentit, no creu que la situació de Catalunya sigui cap d'aquestes dues. En qualsevol cas, el líder del PSC ha dit que els dos partits no aspiren a complementar-se sinó a substituir-se, amb dos programes "marcadament diferents".

Montilla ha assegurat que tampoc aspira a reeditar un govern tripartit, una aliança que forma part "del passat", quan les tres formacions polítiques (PSC, ERC i ICV-EUiA) treballaven "per millorar l'autogovern"; es referia així al procés de reforma de l'Estatut. Montilla ha recordat que l'objectiu central del Pacte del Tinell era la millora de l'autogovern i que "ara" les prioritats "són altres", en concret, posar l'Estatut "al servei de la gent sobre el llegat del canvi iniciat per Pasqual Maragall".

Així doncs, el candidat del PSC es decanta per governar amb suports externs puntuals, com ho fa el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que aquest dimarts tornarà a donar suport al presidenciable socialista.

Optimista amb la tendència de les enquestes, Montilla pujava un grau el seu llenguatge: no només parla de guanyar Convergència i Unió, sinó de derrotar-la, però, segons ell, cal que els votants d'esquerres apostin pel PSC.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut