Les dones que s'han manifestat volien reivindicar, també, la seva dignitat.
Les dones que s'han manifestat volien reivindicar, també, la seva dignitat.
Roma

Milers de dones es manifesten a Itàlia contra la política de Silvio Berlusconi

Desenes de milers de dones italianes s'han reunit per manifestar-se col·lectivament contra la política del primer ministre, Silvio Berlusconi; per protestar pel seu to de "masclisme decadent", i per afirmar la seva pròpia dignitat. Les manifestacions s'han succeït a les places de les principals ciutats d'Itàlia, com ara Roma, Florència, Milà, Torí i Bolonya.

Actualitzat
Les manifestants han cridat eslògans diversos, han ironitzat sobre la figura del president italià, han atacat els diaris simpatitzants de Berlusconi i han llançat proclames com "Berlusconi no és el meu president" i "No és qüestió de moralisme, és qüestió de moralitat". Les manifestants reivindicaven la seva dignitat:"M'avergonyeixo com a dona, com a mare i com a ciutadana", deia una d'elles, i portaven pancartes molt eloquents: "Vull una política sense sexe" o "Al sexe bonic l'embruta un cap lleig".

Fins a un centenar de ciutats del país s'han mobilitzat contra els escàndols sexuals protagonitzats pel primer ministre en unes marxes que, segons el diari "La Repubblica", han aplegat fins a un milió de persones. Les autoritats, però, no n'han volgut donar dades oficials.

La convocatòria l'ha fet a través d'internet el moviment apolític "Si no és ara, quan?" i hi han participat dones de totes les edats i també molts homes.

Amb les protestes d'aquest diumenge, les dones d'arreu d'Itàlia també han volgut reivindicar la seva dignitat davant dels continuats escàndols de Berlusconi.  Les protestes, però, no s'han circumscrit al territori italià i també s'han celebrat en altres ciutats del món com ara París, Londres o Brussel·les.



Anar al contingut