Barcelona

Milers de catalans protesten contra les retallades i les polítiques d'austeritat

Milers de catalans han sortit avui al carrer al centre de Barcelona per protestar en una manifestació en contra de les retallades i les polítiques d'austeritat que aplica el govern de la Generalitat, amb una pancarta principal amb el lema "Lluitar pels drets laborals és defensar el futur".

RedaccióActualitzat
Milers de catalans han sortit avui al carrer al centre de Barcelona per protestar en una manifestació en contra de les retallades i les polítiques d'austeritat que aplica el govern de la Generalitat. Representants de plataformes de diferents sectors, sobretot del món de l'educació, la sanitat i la funció pública, així com dels principals sindicats, desafien la pluja que cau en aquests moments a la capital catalana.

La principal pancarta de la manifestació, portada per representants de les diferents plataformes, recull el lema "Lluitar pels drets laborals és defensar el futur. Fem-li front", en una protesta que ha obert un conjunt de dones del sector sanitari amb la pancarta "Frenem aquests pressupostos antisocials, juntes podem".

Hi ha nombroses persones que porten bates blanques, però el color groc de la "Marea groga", del sector educatiu, hi predomina, amb una pancarta que diu: "Per l'educació púbica, cap retallada".

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha declarat en l'arrencada de la protesta que "és el moment en què el govern de la Generalitat ha de demostrar que està al costat dels ciutadans i no defensant els poders fàctics, perquè aquesta política és un suïcidi".

Per la seva banda, el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, ha dit que l'actual situació de l'atur a Catalunya i a la resta d'Espanya demostra com n'és d'"absurda" la reforma laboral pactada entre PP i CiU, per això ha demanat un canvi en aquesta normativa i que "s'acabin les polítiques de les retallades, perquè generen més desocupació".

Els convocants critiquen que els pressupostos de la Generalitat es basen només en la reducció del dèficit i se centren només en la discussió sobre l'abast d'una nova onada de retallades en la despesa social, que, segons aquestes organitzacions, no són l'única alternativa. Donen per fet que estem a les portes d'una altra tongada de fortes retallades en la despesa social, i ho consideren del tot inacceptable. Recorden que la pobresa ja està castigant la tercera part de la població de Catalunya. I amb aquest panorama adverteixen que més restriccions en els recursos educatius, sanitaris, culturals o de serveis només serviran per agreujar l'atur, augmentar les desigualtats i trencar la cohesió social.

Argumenten que les necessitats socials no es poden veure sotmeses a les pretensions dels bancs i els 'lobbies' empresarials que han provocat la crisi, i fan una crida als ciutadans perquè omplin els carrers de Barcelona per mostrar el rebuig a les polítiques d'austeritat dels governs català i espanyol.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut