Campament saharaui de protesta a Gdaim Iziko, al Sàhara Occidental
Campament saharaui a Gdaim Iziko
Al-Aaiun

Més de 3.000 simpatitzants entren al campament de protesta saharaui d'Al-Aaiun

Uns 3.000 simpatitzants han entrat al campament de protesta saharaui situat als afores d'Al-Aaiun sense que hi hagi hagut incidents. Les forces marroquines han afluixat el setge al campament de resistència que hi ha als afores de la capital del Sàhara Occidental. La protesta per demanar unes millors condicions de vida coincideix amb la tercera reunió negociadora entre el Marroc i el Front Polisario a Nova York.

Actualitzat
Les forces marroquines han afluixat el setge al campament saharaui que hi ha als afores d'Al-Aaiun, la capital del Sàhara Occidental. Durant la matinada, milers de simpatitzants han pogut entrar al recinte per unir-se a la resistència. Hores abans, però, la policia n'havia tancat l'accés. Això ha desencadenat enfrontaments tant en aquest punt com en d'altres de la ciutat, amb diversos ferits, dos de consideració.

La protesta aplega més de 20.000 persones i és per reivindicar una millora en les condicions de vida. L'episodi de tensió coincideix amb una tercera reunió negociadora que faran el Marroc i el Front Polisario sota els auspicis de l'ONU als afores de Nova York.

"Declaració de guerra"


El delegat del Front Polisario a Espanya, Bucharaya Beyun, ha titllat de "declaració de guerra" el discurs del rei Mohamed VI, amb motiu de la commemoració de la Marxa Verda, símbol de l'annexió del Sàhara Occidental al Marroc, ara fa 35 anys. El monarca marroquí, en el seu discurs, adverteix el Front Polisario que el territori que controla és del Marroc.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut