Berlín

Merkel defensa les ajudes a Grècia per garantir el futur d'Europa

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha defensat el paquet d'ajudes a Grècia advertint que "Europa i Alemanya es troben en una cruïlla" i es tracta de garantir el futur d'Europa. En una intervenció al Bundestag, el Parlament alemany, a l'inici del debat per l'aprovació de les ajudes alemanyes, Merkel ha insistit que "està en joc el futur d'Europa i amb aquest el d'Alemanya". La cancellera ha subratllat que la situació actual no té precedents per justificar que el pla de rescat és inevitable i per interès dels mateixos alemanys.

Actualitzat
El Parlament alemany fa avui un primer examen del paquet d'ajudes a Grècia que ha d'aprovar divendres. La cancellera s'ha mostrat convençuda que el Parlament donarà llum verda a aquestes ajudes, que ha qualificat d'inevitables i imprescindibles per garantir l'estabilitat de la zona euro. Merkel ha insistit que no hi ha cap més alternativa, si bé ha reconegut que li hauria agradat que Grècia se n'hagués pogut sortir sola pels seus propis mitjans.

La cancellera ha indicat que el pla de rescat a Grècia que ha d'aprovar el Bundestag és una decisió històrica. Malgrat que la coalició de govern té la majoria absoluta a la cambra, no cal oblidar que el vot dels diputats és secret i, per tant, no s'ha de descartar que parlamentaris de les files dels liberals i  cristianodemòcrates hi acabin votant en contra.

Merkel ha defensat que la decisió de les ajudes a Grècia no es prendrà sense Alemanya ni tampoc contra Alemanya, i ha afirmat que "ens hi va el futur d'Europa i d'Alemanya". La cancellera alemanya ha dit, d'altra banda, que més rapidesa hauria estat contraproduent.

En últim lloc, ha destacat que una lliçó que cal aprendre de la crisi grega és que cal canviar el Pacte d'Estabilitat.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut