Barcelona

Matadepera es manté com el municipi amb la renda més alta de Catalunya

La renda bruta per habitant de Catalunya va augmentar el 2008 un 3,8% respecte l'any anterior. Segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), es va situar en els 16.900 euros de mitjana, gairebé un 10% més que la renda bruta mitjana a Espanya. Matadepera torna a ser el municipi amb la renda per habitant més elevada de tot Catalunya, doblant gairebé la mitjana amb 32.300 euros. A l'altre extrem hi ha Badia de Vallès, que amb 11.800 euros per habitant és la població de més de 5.000 habitants amb menys renda.

Actualitzat
La Llagosta, Santa Coloma de Gramenet, Salt i Constantí són les altres localitats amb la renda bruta més baixa de Catalunya. Darrere de Matadepera, entre els municipis amb més renda, hi ha Cabrils (al Maresme), Teià, Alella i Sant Vicenç de Montalt, totes al Maresme.

Per comarques, la Vall d'Aran és la que suma més renda per habitant amb 20.900 euros. El Pallars Jussà, també a la demarcació de Lleida, ha estat la que més ha incrementat el seu nivell amb un 5,8% i se situa entre les quatre comarques amb més renda per habitant de Catalunya. Les altres dues són el Pallars Sobirà i l'Urgell.

A l'altre extrem se situa el Baix Llobregat, que amb 15.200 euros per habitant és la comarca amb menys nivell de renda, seguida de la Selva, amb 15.500 euros, i l'Anoia, amb 15.700.

Els principals ingressos de les famílies catalanes són les rendes procedents del treball assalariat amb prop del 60%. Les rendes procedents de les activitats professionals i empresarials representen el 24,5%, i les prestacions socials participen en els ingressos familiars prop del 16%.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut