Barcelona

Mas obrirà una nova tanda de contactes amb els partits i la societat civil

El president de la Generalitat té previst reunir-se amb Oriol Junqueras, de manera discreta, entre avui i demà

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, té previst obrir una nova ronda de contactes en les pròximes hores. Ho farà després de la conferència que va pronunciar explicant el seu full de ruta la setmana passada i de la que va fer dimarts el president d'ERC, Oriol Junqueras, per explicar la seva visió. Tornarà a parlar amb els líders dels partits i amb representants de la societat civil per intentar consensuar una posició dins del procés sobiranista. Els contactes seran discrets. Tot apunta que, entre avui i demà, hi haurà una trobada entre Mas i Junqueras.

Aquesta tanda de converses d'Artur Mas arrenca l'endemà que Oriol Junqueras hagi exposat el seu full de ruta en el procés sobiranista. Junqueras ha demanat aquest matí veure's amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per intentar trobar una sortida de consens a les respectives propostes presentades de cara a unes eleccions plebiscitàries.

Al seu discurs d'aquest dimarts al vespre, el líder d'ERC va rebutjar la llista única de Mas i va defensar diverses candidatures, amb un govern "de la màxima unitat possible". El president de la Generalitat va seguir la conferència des de la primera fila de l'auditori del Palau de Congressos i en va prendre nota, però va evitar opinar sobre les propostes.

Pendents d'aquesta possible trobada entre Junqueras i el cap del govern, Convergència i Esquerra ja han mostrat la seva predisposició a dialogar, encara que CDC considera que la proposta del líder republicà és una esmena a la totalitat al full de ruta de Mas. La portaveu de Convergència, Mercè Conesa, ha apostat, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que la candidatura que proposa Junqueras es pot fer a través d'una llista única: "El fet d'aglutinar totes les sensibilitats socials també es poden veure reflectides amb una llista unitària si aquesta és prou transversal."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut