El president de la Generalitat, Artur Mas, en una imatge d'arxiu
El president de la Generalitat, Artur Mas, en una imatge d'arxiu
Barcelona

Mas demana a l'oposició que "no obstaculitzi" l'aprovació dels pressupostos

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apel·lat a la responsabilitat de l'oposició, perquè "no obstaculitzi" l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat pel 2011 quan arribin al Parlament. Mas considera que el PSC, ERC i ICV, en tant que membres de l'anterior executiu, són "corresponsables" de la situació econòmica que viu el país i, per això, els demana que facilitin el camí a l'aprovació dels comptes del govern.

Actualitzat
El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions en una conferència titulada "La sortida catalana de la crisi", organitzada per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Fundació CatDem.

Mas ha fet balanç dels resultats de les eleccions del 22 de maig passat. Considera que constitueixen el triomf dels "valors forts" com la "responsabilitat, la serietat, el coratge o la transparència". Les urnes "han parlat clar" i han legitimat "la política d'austeritat i estalvi" del govern. Amb aquests arguments a la mà, Artur Mas ha emplaçat l'oposició, sobretot als partits que integraven l'anterior executiu, a sentir-se "corresponsables" de la situació financera de la Generalitat i a aplanar el camí dels pressupostos.

El president de la Generalitat ha recordat que per primera vegada el pressupost del govern català serà inferior al de l'any anterior per complir amb la reducció del 10%. Mas ha avançat que l'única partida dels comptes anuals que registrarà un "increment significatiu" serà la destinada a fer front als interessos financers. Aquesta partida serà superior a tot el pressupost del Departament de Cultura.

La Generalitat té previst aprovar el seu projecte pressupostari en la reunió del 31 de maig, dimarts que ve, per després enviar la proposta al Parlament. Per aprovar-la, el govern necessita l'abstenció de l'oposició.

Anar al contingut