Barcelona

Màrius Serra es despulla a "Quiet", un retrat del seu fill discapacitat

Màrius Serra ha iniciat la promoció del seu últim llibre, "Quiet". Es tracta d'un relat molt especial en què explica els set anys de la vida del seu fill Lluís, que té una encefalopatia greu que els metges no saben tractar. El nen passa la major part del dia quiet. Serra ha intentat "defugir qualsevol impostura, tant per la banda dramàtica com de la banda d'un país multicolor, perquè no és així" , com ell mateix explica. Amb aquest llibre, l'escriptor fa servir el text de manera terapèutica. "Relatar, per mi, ha estat la millor manera d'entendre i de relacionar-me amb el meu fill". "He provat de reflectir la naturalitat amb què ho vivim".

Actualitzat
Fa vint anys que escriu, però aquest llibre li cremava a les mans perquè tot i la seva experiència no sabia com fer-ho. Al llibre es reprodueix una il·lusió òptica que els pares d'en Lluís van acabar repartint com una nadala. Passant les pàgines és pot veure el petit movent-se i corrent, un dels desitjos de Màrius Serra. "Ja sé què vull: vull veure el meu fill córrer, no caminar, que no caminarà mai, no. Córrer."

Al llibre, l'escriptor explica què significa tenir un fill amb unes "necessitats una mica peculiars" i que obliga "els seus pares a estar pendents de la seva fragilitat". Com a pare és conscient que ell només n'és un espectador. "És ell l'home que es va pedre, és ell l'home que viu la vida molt reduïda. En certa mesura és més fàcil despullar-se explicant una situació en què tu ets l'observador, implicat, però observador, i no n'ets el protagonista. El protagonista és ell".
Anar al contingut