Imatge del perfil de Juan Carlos Gafo al Twitter.
Imatge del perfil de Juan Carlos Gafo al Twitter.
Madrid

Margallo destitueix el director adjunt de la Marca Espanya per haver insultat els catalans

"Catalans de merda. No es mereixen res". Són aquests insults, escrits al seu compte de Twitter en resposta als xiulets a l'himne espanyol durant la inauguració dels Mundials de natació, els que han generat la gran polèmica. Per això el ministre Margallo l'ha destituït. És Juan Carlos Gafo, el número dos de la Marca Espanya.

RedaccióActualitzat
Juan Carlos Gafo, director adjunt del Comissionat de la Marca Espanya, que depèn del Ministeri d'Afers Exteriors, va fer un tuit divendres en què deia, literalment: "Catalans de merda. No es mereixen res". Ho va escriure després de sentir la xiulada a l'himne espanyol durant la inauguració del Campionat Mundial de natació a Barcelona. Vint-i-quatre hores després, ha deixat el càrrec oficial per decisió del ministre Margallo, malgrat les excuses que ha donat a conèixer també per Twitter. "Va ser un error i demano perdó per les meves afirmacions", ha escrit.

Segons han informat a EFE fonts del Ministeri d'Afers Exteriors, el ministre s'ha posat en contacte amb l'alt comissionat de la Marca Espanya, Carlos Espinosa de los Monteros, i després de verificar que el missatge enviat per Gafo a través de Twitter era autèntic, ha decidit destituir-lo de les seves funcions.

Juan Carlos Gafo va utilitzar el seu compte personal de Twitter per insultar els catalans, per demanar-los disculpes i, ara, per anunciar que deixa la Marca Espanya. Abans d'ocupar el càrrec del qual ha estat cessat va ser cap de protocol de La Moncloa entre el 2004 i el 2008, i ambaixador al Líban entre el 2009 i el 2012.
Anar al contingut