Barcelona

Manifestacions a Barcelona, Reus, València i Alcoi contra el tancament dels repetidors de TV3

Acció Cultural del País Valencià va veure's obligada a tancar la setmana passada els últims repetidors que possibilitaven que el senyal de TV3 arribés a la Comunitat Valenciana. El motiu van ser els 700.000 euros de multa que els imposava el govern valencià i que l'associació no podia sufragar. Per protestar contra el tancament aquest dilluns s'han organitzat diverses manifestacions a València, Barcelona, Reus i Alcoi. La crida a la mobilització s'ha fet a través de les xarxes socials.

Actualitzat
Dijous, 17 de febrer, després del "Telenotícies vespre", Acció Cultural del País Valencià va tancar els repetidors que des de feia més de 25 anys permetien que el senyal de TV3 arribés a les llars dels valencians. L'associació no tenia cap altre remei. I és que no podia pagar els 700.000 euros de multa que el govern valencià els imposava.

En senyal de protesta pel que Acció Cultural del País Valencià titlla de "censura", s'han organitzat aquest dilluns diverses mobilitzacions a Catalunya i el País Valencià.

Unes 3.000 persones, segons La Plataforma Sense Senyal, s'han concentrat a la plaça de la Mare de Déu de València en protesta pel cessament de les emissions de TV3. Els manifestants han rebut el suport de partits polítics de l'esquerra, sindicats i entitats. A Alcoi, la marxa s'ha fet a les 20.00 hores a la plaça d'Espanya.

A Barcelona, unes 200 persones s'han aplegat a les 19.30 hores al carrer de València amb el passeig de Gràcia en una mobilització organitzada per l'entitat Espai País Valencià, que aplega ciutadans valencians residents a Catalunya. Solidaritat per la Independència i Esquerra Republicana hi han estat presents. A Reus la marxa s'ha fet a les 20.00 a la plaça del Mercadal.

Les xarxes socials han tingut un paper molt important en aquestes protestes perquè han servit per organitzar-les. Han aparegut grups al Facebook en contra del tancament dels repetidors de Televisió de Catalunya. Al Twitter, les etiquetes #sensesenyal i #volemtv3 han esdevingut "trending topic" i serveixen per compartir informació sobre les mobilitzacions i les protestes ciutadanes.





VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut