Madrid

Ariadna Jové surt de la presó després de pagar la fiança imposada pel Suprem israelià

L'activista catalana Ariadna Jové, detinguda aquest cap de setmana a Cisjordània per soldats israelians perquè no tenia, segons van argumentar, el visat de turista en regla, ha quedat en llibertat. Ha estat després de pagar els 600 euros de fiança que li havia imposat el jutge del Tribunal Suprem d'Israel. Ariadna Jové ha estat alliberada juntament amb la seva companya australiana Bridgitte Chappell. A banda de la fiança, el tribunal li ha prohibit tornar a Cisjordània.

Actualitzat
Ariadna Jové ha sortit de la presó poques hores després de comparèixer davant de tres jutges del Tribunal Suprem d'Israel, que han decidit ordenar que sigui posada en llibertat. Sembla que l'activista no tornarà immediatament a Catalunya, sinó que passarà uns dies a Tel Aviv, on té uns amics.

La decisió del Tribunal Suprem s'ha interpretat com una victòria per part de la defensa de les activistes, que ha indicat que han vist reconeguts alguns dels seus arguments. De fet, la decisió ha arribat després que la fiscalia israeliana ha admès davant del Suprem que la detenció de l'activista catalana a Ramallah va ser "completament inapropiada".

Els familiars i amics de l'activista catalana han celebrat la decisió d'Israel i han assenyalat que esperen que aquest alliberament "creï precedent" i en el futur "el govern israelià no pugui deportar voluntaris amb tanta impunitat". Així ho ha dit el portaveu de la família, Iván Gordillo. Per la seva banda, el pare de l'activista ha expressat la seva satisfacció per la notícia, però s'ha mostrat "preocupat" perquè "segueix en territori perillós i ara estarà més assenyalada que abans".

Els fets van passar aquest diumenge a la matinada, quan una vintena de militars van entrar rebentant la porta de l'apartament on era Jové, a Ramallah, amb una desena de persones més i van informar la jove catalana i una altra noia australiana, Bridgette Chappell, de la seva detenció per la caducitat dels visats. Se les van emportar emmanillades.

Jové ha explicat que el visat va caducar fa dos mesos i que havia tramitat una citació per renovar-lo. L'activista està retinguda a la presó de Giv'on, a Ramallah.


NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut