Wikileaks anima a través del Twitter a fer donacions per a les seves activitats.
Wikileaks anima a través del Twitter a fer donacions per a les seves activitats.
Londres

Macroatac dels cibernautes a les empreses financeres que intenten ofegar Wikileaks

Els seguidors del fundador de Wikileaks, Julian Assange, li han mostrat el seu suport protagonitzant ciberatacs contra webs rellevants. Un grup de pirates informàtics han atacat els webs de Mastercard i Visa, el del banc suís Postfinance i el de la fiscalia de Suècia, entre d'altres. Tot plegat, en represàlia pel bloqueig dels pagaments al portal fundat per Julian Assange.

Actualitzat
L'empresonament d'Assange i l'assetjament contra el seu portal ha derivat en revenges a la xarxa, una revenja que té un nom: "operació Payback" (venjança). És com els pirates informàtics, agrupats sota el nom AnonOps i que actuen, asseguren, anònimament contra la censura i els drets d'autor, han batejat l'operació contra diversos webs. "La primera guerra informàtica ja ha començat. El camp de batalla és Wikileaks", anuncien els pirates informàtics.

Mastercard i Visa havien bloquejat la possibilitat d'enviar pagaments a Wikileaks adduint que es tracta d'una organització que comet activitats delictives, i Postfinance, filial dels serveis financers de Poste, a Suïssa, ha clausurat el compte d'Assange.

No són, però, els únics atacs que han protagonitzat els pirates informàtics simpatitzants d'Assange. També han pertorbat el funcionament del web de la ultraconservadora nord-americana Sarah Palin, que havia desqualificat Julian Assange, i del senador demòcrata Joe Lieberman, impulsor del boicot contra ell. També han registrat atacs Paypal i Postfinance, el banc suís que ha bloquejat el compte d'Assange.

A més a més, han inhabilitat el portal de la fiscalia sueca que investiga Assange per un suposat delicte sexual.
Anar al contingut