Estats Units

"Los Sopranos", la sèrie televisiva més premiada de la nit dels Emmy

Ja s'han entregat els premis Emmy, els coneguts com els Oscars de la televisió. En aquesta 59a edició, "Los Sopranos" ha guanyat el guardó a la millor sèrie dramàtica, un Emmy per aquesta última temporada que ha vingut avalada amb quinze nominacions, tot i que finalment només ha obtingut tres estatuetes. Un altra sèrie que ha decebut les expectatives creades ha estat "Ugly Betty", que només ha obtingut un guardó, el de millor actriu, que ha anat a parar a America Ferrera. Per la seva part, James Spader ha obtingut el premi al millor actor dramàtic, amb "Boston legal" i, contra tot pronòstic, el premi a la millor actriu se l'ha endut Sally Field, pel seu paper a "Cinco hermanos".

Actualitzat

"Los Sopranos" ha guanyat l'esperat guardó a la millor sèrie dramàtica, un Emmy per aquesta sisena i última temporada que ha vingut avalada amb quinze nominacions. Amb tot, el suspens en aquesta 59a edició s'ha mantingut fins al final, quan els premis d'interpretació deixaven la sèrie dramàtica de costat. Al final, només ha obtingut tres estatuetes. Tot i això, el productor executiu de la sèrie, David Chase, encara tenia ganes de fer broma quan ha sortit a recollir-los i ha dedicat els premis a tot el repartiment, així com als "gàngsters que existeixen en la vida quotidiana, fins i tot en el govern". 

James Spader ha obtingut el premi al millor actor dramàtic amb "Boston legal", un guardó que la crítica havia previst per a James Gandolfini per "Los Sopranos". El mateix ha passat amb Edie Falco, que ha perdut el premi a la millor actriu dramàtica contra tot pronòstic a favor de Sally Field, que s'ha quedat sense paraules a l'hora de recollir el premi pel seu paper a "Cinco hermanos".

En les categories de millor actor i millor actriu secundaris en una sèrie dramàtica, "Los Sopranos" també ha perdut i Katherine Heigl se l'ha endut pel seu paper a "Anatomia de Grey", i Terry O'Quinn, per "Lost"

En l'apartat de comèdia també hi ha hagut sorpreses, ja que el premi a la millor comèdia ha estat per a "30 rock", i no per "Ugly Betty" com preveia la crítica. On sí que s'han complert els pronòstics és en el guardó de millor actriu, que ha anat a parar a America Ferrera, protagonista d'aquesta sèrie inspirada en la telenovel·la colombiana.

L'Emmy al millor actor de comèdia ha estat per al britànic Ricky Gervais en el seu paper a "Extras". Com que el premiat no era a la cerimònia d'entrega dels premis, ha recollit l'estatueta el seu amic i també candidat al premi Steve Carell.

Com a millor actor i millor actriu secundaris en una sèrie còmica, s'ha premiat Jeremy Piven, que ho ha estat per segona vegada pel seu paper a "Entourage", i Jaimie Pressly, per "My name is Earle".

Anar al contingut