Lloret de Mar

Lloret endurirà el control de bars i discoteques després de dues nits d'aldarulls en una setmana

La segona nit de batusses a Lloret de Mar en la mateixa setmana ha obligat l'alcalde, Romà Codina, a anunciar més controls als bars i discoteques del municipi. Després de les 20 detencions i els 22 ferits en els aldarulls de la matinada de dijous, Codina s'ha mostrat "indignat", ha assegurat que hi haurà un "punt d'inflexió en la política turística" de Lloret i que es tancaran els locals que no compleixin la normativa. L'alcalde ha comparegut per llegir un comunicat de condemna dels fets, signat per tots els grups municipals, en una compareixença de premsa que no ha admès preguntes.

Actualitzat
"Estem molt molestos, ja n'hi ha prou, la situació no pot continuar així i a partir d'avui les coses canviaran", ha declarat l'alcalde, que ha promès ser "inflexible" amb l'incivisme. Romà Codina ha advertit que l'Ajuntament no permetrà "el model que segueix una part de l'empresariat".

L'alcalde ha remarcat que vetllaran sobretot per evitar la venda d'alcohol als menors de 18 anys, l'accés a les discoteques i bars també de menors, el control de la venda ambulant i la prostitució als carrers del municipi.

També exigiran més recursos policials, coordinació entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Local, i s'impulsarà una ordenança de civisme. Com ja es va avançar després dels enfrontaments de dilluns, el municipi estudia demanar que les discoteques tanquin abans.

La patronal apunta als operadors

Precisament, la patronal de l'oci nocturn, Fecasarm, s'ha mostrat contrària a obligar les discoteques a tancar més aviat i ha atribuït els problemes de Lloret als operadors turístics, que venen el municipi com un lloc "on tot val", ideal per al turisme de borratxera. En una roda de premsa a Lloret mateix, el secretari general de la patronal, Joaquim Boadas, ha advertit que faran un tancament patronal si prospera la idea.

Boadas ha demanat que no es criminalitzi el sector i ha argumentat que avançar l'horari de tancament dels locals només els portaria a la ruïna.

Enfadats perquè la festa acaba abans d'hora

Els Mossos d'Esquadra han detingut una vintena de persones pels aldarulls protagonitzats per grups de joves que s'han enfrontat per entrar en una discoteca de la zona d'oci de la Riera de Lloret on actuava un discjòquei de moda.

Els fets han passat cap a les dues de la matinada, quan la policia ha obligat a obrir les portes del local, amb prop de 2.000 persones a dins, arran de diverses lipotímies causades per l'aturada de l'aire condicionat per un tall en el subministrament elèctric.

Segons han explicat els Mossos a Catalunya Ràdio, els joves s'han enfrontat entre ells i quan els han dissolt s'han dirigit cap a la platja per l'avinguda Just Marlès. Durant el trajecte han cremat mobiliari urbà com papereres i han trencat vidres, que és el moment en què s'han produït la vintena de detencions.

400 persones es van enfrontar a la policia

La matinada de diumenge a dilluns passat es va viure la primera nit de batusses quan unes 400 persones, majoritàriament turistes francesos i italians, es van enfrontar a la policia en aquesta mateixa zona d'oci nocturn de Lloret de Mar. El motiu dels incidents va ser una baralla entre dos grups de turistes. Un turista francès ha estat l'únic detingut per desordre públic, però ja està en llibertat amb càrrecs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut