Una bandera espanyola onejant al vent (Foto: Reuters)
Una bandera espanyola onejant al vent (Foto: Reuters)
Corbera de Llobregat

Llanos de Luna vol la bandera espanyola a les escoles de Corbera de Llobregat

La delegació del govern espanyol a Catalunya ha demanat a l'Ajuntament de Corbera de Llobregat que hissi la bandera espanyola a tots els edificis públics del municipi, incloses les escoles. Es pronuncia així després que un veí va denunciar l'absència de la insígnia a l'edifici de l'Ajuntament.

RedaccióActualitzat
La delegació del govern espanyol a Catalunya vol que l'Ajuntament de Corbera de Llobregat hissi la bandera espanyola en tots els edificis públics del municipi, incloses les escoles. Tot sorgeix per la denúncia d'un veí, que reclamava que la bandera espanyola pengés a l'Ajuntament.

La queixa del ciutadà només feia referència a l'edifici consistorial, però la delegació que encapçala María de los Llanos de Luna ha anat més enllà i ha determinat que la bandera espanyola ha d'onejar a tots els edificis públics del municipi. I això inclou els cinc col·legis de la població, la biblioteca, el camp de futbol i la seu de la policia local.

En declaracions a Catalunya Ràdio, l'alcalde de Corbera, el convergent Manel Ripoll, ha criticat el cost que té aquesta decisió. "No només ens sorprèn, sinó que ens indigna, perquè econòmicament no suposa només comprar les banderes, sinó també col·locar-les on han d'estar", amb les modificacions que això implica. L'alcalde denuncia la "mesura de força" que suposa la decisió de la delegació.

Els serveis jurídics de l'Ajuntament treballen per presentar al·legacions a la resolució.

L'absència de la bandera espanyola ja ha estat motiu de controvèrsia en altres municipis, com ara a Gallifa, que ha tancat el tema col·locant-ne una de dimensions reduïdes a la façana de l'Ajuntament, o a Sant Pol de Mar, on es va acabar hissant, tot i l'acord del ple que va decidir substituir-la per una d'independentista. També a Vilassar de Dalt hi ha hagut polèmica. La delegació va anunciar que denunciaria tots els consistoris que no pengessin la bandera espanyola.

Llanos de Luna no només s'ha pronunciat sobre l'absència de la bandera espanyola, sinó que va denunciar els ajuntaments de Girona i Figueres per haver contractat trens per anar a la manifestació independentista de l'última Diada.

La delegació del govern espanyol a Catalunya també va protagonitzar una picabaralla amb el Departament d'Interior arran de la vaga general del 14-N, perquè va denunciar falta de suport dels Mossos a la Policia Nacional. Interior va assegurar que no els van demanar ajuda fins després d'alguns incidents.
Anar al contingut