Barcelona

Llanos de Luna denuncia Girona i Figueres per finançar els trens de la manifestació de l'11-S

La delegació del govern espanyol a Catalunya, a través d'un recurs contenciós administratiu, insta tots dos ajuntaments a anul·lar les actes dels plens on es va prendre aquesta decisió. Addueix que es van fer servir fons públics.

Actualitzat
La delegada del govern espanyol a Catalunya, María Luisa Llanos de Luna, ha denunciat a la justícia els ajuntaments de Girona i de Figueres per organitzar dos trens per traslladar veïns de totes dues ciutats a Barcelona l'11 de setembre passat, per assistir a la manifestació que portava per lema "Catalunya, nou Estat d'Europa". De Luna addueix que es van fer servir fons públics.

La delegació, a través d'un recurs contenciós administratiu, insta tots dos consistoris a anul·lar les actes dels plens on es va prendre aquesta decisió. Els dos alcaldes afectats, Santi Vila i Carles Puigdemont, que s'han assabentat del recurs en el mateix moment de rebre el requeriment judicial, s'han mostrat indignats i consideren que tot plegat respon a una presecució política per part de l'Estat.

El portaveu del govern, Francesc Homs, s'ha mostrat "encuriosit" per veure el contingut d'aquest recurs, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu de cada dimarts.

Un miler de persones van viatjar als dos trens


Els dos trens que es van llogar per anar a Barcelona amb motiu de la manifestació de la Diada van portar fins a la capital catalana un miler de persones. Els bitllets per al primer tren llogat es van exhaurir en una sola tarda, motiu pel qual es va organitzar el segon comboi, que també es va omplir en poques hores. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va explicar llavors que, tot i la gran demanda, no es podia llogar més trens perquè no n'hi havia de disponibles.

La secció catalana d'UPyD, partit que presideix Rosa Díez, va emetre un comunicat en què demanava a la delegació del govern espanyol que cancel·lés la decisió dels ajuntaments de Girona i Figueres de posar en marxa dos trens. El seu argument era que suposava "una clara desviació de poder i una malversació de fons públics" per a finalitats que no els corresponen com a administracions locals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut