Liu és a la presó des del 2009 per impulsar i signar la Carta 2008.
Liu Xiaobo, en una imatge d'arxiu
Pequín

Liu haurà d'esperar que la seva dona el visiti a la presó per saber que és el Nobel de la Pau

El Premi Nobel de la Pau no sap que ha estat guardonat. Segons els advocats de Liu Xiaobo, l'activista és a la presó incomunicat i no estaria al cas de la decisió del Comitè Nobel del Parlament noruec d'escollir-lo per al guardó. La primera notícia li podria arribar amb la visita mensual de la seva dona, Liu Xia. La policia xinesa s'ha ofert a dur-la a la presó on és el seu marit, cosa que ella considera un intent d'apartar-la dels mitjans, a qui s'ha dirigit per demanar a la comunitat internacional que pressioni la Xina perquè l'alliberi.

Actualitzat
Els advocats i amics de Liu Mo Shaoping i Pu Zhiqiang han explicat que el flamant Premi Nobel de la Pau encara no sap que ha estat guardonat. Els dos juristes recorden que l'activista és a la presó des del 2009 i que ningú pot contactar-hi. Per això haurà d'esperar a la visita mensual de la seva dona, Liu Xia. Precisament la policia xinesa s'ha ofert per dur-la a la presó on es troba el guardonat, un gest que Liu Xia interpreta com un intent d'evitar que parli amb els mitjans de comunicació.

Liu Xia, abans de visitar el seu marit i després de conèixer que havia guanyat el premi, ha aprofitat per fer una crida a la comunitat internacional perquè pressioni les autoritats de Pequín i els demanin que alliberin el seu marit. La dona de Liu ha assegurat que la Xina hauria d'estar orgullosa d'aquest guardó i excarcerar el seu marit.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut