Terrassa

L'imam de Terrassa es nega a declarar davant dels Mossos d'Esquadra

L'imam de Terrassa s'ha negat a declarar davant dels Mossos d'Esquadra sobre les acusacions d'atemptar contra els drets de les dones. Així ho ha revelat el conseller d'Interior, Felip Puig, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts. Malgrat el silenci de l'imam, Puig ha explicat que els Mossos han pogut elaborar l'atestat amb la informació recollida al llarg dels dos últims mesos, en els quals han trobat indicis de comissió de delictes que els porten a demanar la seva imputació.

RedaccióActualitzat
La fiscalia ha obert diligències contra aquest imam, a qui acusen d'incitar a la violència contra les dones en els seus sermons. L'imam estava citat a declarar aquest dimarts per esclarir els fets, però s'ha negat a respondre.

Els serveis d'informació dels Mossos d'Esquadra fan periòdicament informes del que diuen els imams en els seus sermons. La fiscalia hauria obert diligències en detectar apologia i incitació a la violència contra les dones en els sermons d'aquest imam del Vallès Occidental.

A preguntes dels periodistes, el conseller d'Interior ha volgut deixar clar que a Catalunya no es penalitza l'exercici de cap tipus de culte, sinó que es persegueix les persones que atempten contra els principis democràtics i la llei, de manera que –ha apuntat- aquesta possible imputació no té res a veure amb les peticions d'algunes associacions per construir mesquites.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut