Tarragona

L'home ingressat a Tarragona per grip nova continua greu

L'home de 32 anys ingressat per contagi de grip A a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona continua greu. El pacient és a la unitat de cures intensives i està estable dins del seu estat. L'equip mèdic del centre no ha donat cap novetat sobre la salut del pacient i prefereixen optar per la prudència davant una possible evolució de la malaltia.

Actualitzat
El jove va ingressar el 20 de juny a l'hospital de Tarragona amb tos i dificultat respiratòria, símptomes de grip nova, i a mesura que passaven els dies la situació es va anar agreujant, ja que el pacient arribava en un delicat estat de salut que havia minvat les seves defenses immunològiques.

En empitjorar la situació, el 22 de juny, el van traslladar a la unitat de cures intermèdies, i l'endemà va ingressar a la UCI afectat d'una pneumònia bilateral.

La infecció no canvia la política de la Generalitat

El director del Servei Regional del Camp de Tarragona de l'Agència de Protecció de la Salut Pública de Catalunya, Joan Guix, ha explicat que aquest cas no canvia la política sanitària de la Generalitat respecte a la malaltia. A més, recorda que la grip "té un perfil de gent jove, no mortal en un 99% dels casos, i amb una resolució espontània en una setmana". A més, recalca que el comportament de la grip A(H1N1) és semblant al de la grip estacional, i que, per tant, pot tenir més afectació en persones amb un estat de salut previ que ja era delicat, com en el cas del pacient de Tarragona.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut