Sant Esteve Sesrovires / Madrid

L'exregidor d'Urbanisme de Santa Coloma surt de Brians 2 després de pagar la fiança de 200.000 euros

L'exregidor d'Urbanisme de Santa Coloma de Gramenet Manuel Dobarco ja ha sortit de la presó de Can Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires. Dobarco, que estava en presó preventiva pel "cas Pretòria", ha quedat en llibertat amb càrrecs després d'haver pagat una fiança de 200.000 euros. El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, que fa dues setmanes va desestimar deixar-lo en llibertat provisional, va fixar aquest import, que l'exregidor ha abonat en 24 hores. Mentrestant, han quedat en llibertat sense càrrecs els nous imputats en el cas que han declarat davant Garzón, entre els quals hi ha les dones de Macià Alavedra, Doris Malfeito, i de Lluís Prenafeta, Lluïsa Mas, acusades de blanqueig de diners, que han quedat lliures sense cap mesura cautelar. Ha passat el mateix amb Genís Carbó, Manel Valera i Lluís Falcón.

Actualitzat
Manuel Dobarco va ingressar a la presó de Soto del Real el 30 d'octubre i el van i traslladar a Brians 2 el 25 de novembre. Està acusat, entre d'altres, dels delictes de frau en subvencions, falsedat en document oficial i exaccions il·legals, en el marc d'una presumpta trama de corrupció urbanística que operava a Santa Coloma de Gramenet i altres municipis catalans.

Amb l'exregidor en llibertat, continuen empresonats els exalts càrrecs de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, l'exalcalde de Santa Coloma Bartomeu Muñoz, i l'exdiputat del PSC i presumpte cap de la trama, Luis García, "Luigi".

Justament, aquest dijous han quedat en llibertat sense cap mesura cautelar les dones d'Alavedra i Prenafeta, Doris Malfeito i Lluïsa Mas, així com Genís Carbó, l'exdirector del Pla Metropolità de Barcelona, que ha justificat que els 244.000 euros que Garzón l'acusa de rebre de la trama Pretòria són "honoraris professionals" i en cap cas formen part de cap suborn. També ha sortit en llibertat i sense mesures Manuel Valera, administrador de Renticost Serveis i considerat la mà dreta de "Luigi", i Lluís Falcón, arquitecte municipal de Santa Coloma.

Cinc imputats més, entre els quals l'exgerent de l'Incasòl Emili Mas, declararan aquest divendres, i l'onzè imputat, Phillip McMahan, ho farà a través d'una comissió rogatòria a Andorra.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut