Barcelona

L'exèrcit comença a retirar l'escut franquista del Palau de Capitania de Barcelona

L'exèrcit ha començat aquest matí les obres de retirada de l'escut que llueix a la façana de l'edifici de Capitania a Barcelona, per complir amb la normativa de símbols aprovada el 2007. Segons una portaveu de la Inspecció General de l'Exèrcit, s'ha començat a instal·lar la bastida a la façana de l'edifici, per després prendre les mesures del nou escut. Preveuen que les obres concloguin en uns dos mesos. El projecte preveu la substitució de l'emblema per un escut constitucional, seguint el mateix criteri d'actuació que amb la resta de símbols predemocràtics en altres edificis de la ciutat.

Actualitzat
El ministeri ha descartat un primer pla que preveia la instal·lació d'una reproducció de l'escut original del 1929, col·locat amb motiu de l'Exposició Universal d'aquell any a Barcelona. L'esmentat projecte ha estat elaborat per l'arquitecte municipal Adolfo Florensa, al costat del coronel d'enginyers Pompeyo Martí.

En uns deu dies, també es retirarà un escut de la façana de l'edifici del govern Militar, al Portal de la Pau, per substituir-lo pels símbols actuals d'Espanya, mentre que a la caserna del Bruc ja s'han iniciat els treballs per reemplaçar els dos escuts, que està previst acabar en el termini d'uns dos mesos.
Anar al contingut