París

L'exdictador panameny Manuel Noriega, condemnat a 7 anys de presó per blanqueig de diners

L'exdictador panameny Manuel Noriega ha estat condemnat a 7 anys de presó a França per blanqueig de diners procedents del narcotràfic. El tribunal també l'obliga a indemnitzar amb un milió d'euros l'estat del Panamà, que ha exercit l'acusació particular en el cas. Els advocats de Noriega encara no han explicat si presentaran recurs contra la sentència, que és inferior als deu anys a què va ser condemnat en absència el 1999 en el mateix cas.

Actualitzat
El judici es va repetir amb l'extradició de Noriega a França l'abril passat, després d'haver estat 20 anys en una presó de Miami per tràfic de drogues, i atenent al recurs que hi va presentar. El tribunal ha considerat Noriega, de 76 anys, culpable d'haver blanquejat 2,3 milions d'euros als anys 80 en territori francès. 

El tribunal correccional de París ha ordenat l'embargament d'aquests diners, que l'antic dictador tenia en comptes a França, i que segons la justícia "provenien del tràfic d'estupefaents" vinculats al càrtel de Medellín, a Colòmbia. 

La defensa de l'exdictador ha anunciat que Noriega no té fons per pagar la indemnització al Panamà, han atribuït el judici a qüestions polítiques i han confirmat que faran tot el possible perquè el seu client pugui complir la pena al seu país. 

Aliat tradicional dels Estats Units durant la Guerra Freda, Noriega va caure en desgràcia l'any 1989, quan l'administració de George Bush pare va decidir envair Panamà per derrocar-lo i controlar els transports del canal.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut