Palma

L'exconseller de Comerç de les Balears Josep Joan Cardona (PP), condemnat a 16 anys de presó pel "cas Scala"

Per associació il·lícita, malversació de fons i suborn continuat en l'anomenat "cas Scala". L'Audiència Provincial de Palma considera provat que Cardona va dirigir durant la legislatura 2003-2007 un entramat de cobrament de comissions i contractació fraudulenta.

RedaccióActualitzat
L'exconseller de Comerç, Indústria i Energia del govern balear de Jaume Matas Josep Joan Cardona ha estat condemnat a 16 anys de presó per associació il·lícita, malversació de fons i suborn continuat en l'anomenat "cas Scala". L'Audiència Provincial de Palma considera provat que Cardona va dirigir durant la legislatura 2003-2007 un entramat de cobrament de comissions i contractació fraudulenta en què també hi van estar implicats altres alts càrrecs del seu departament i que va suposar a les arques públiques un desfalc d'11,5 milions d'euros.

La Fiscalia Anticorrupció ja ha demanat l'ingrés a la presó de l'exconseller perquè compleixi condemna. A més, en els pròxims dies podrien entrar a la presó tres condemnats més per aquest mateix cas: l'exidrector general de Promoció Industrial Kurt Viaene, l'exgerent del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de Balears Antonia Ordinas, i el contractista d'aquest organisme Felipe Ferré.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut