Sant Joan Despí

L'estratègia del PP per convertir el castellà en llengua vehicular a les escoles

La batalla per la llengua arriba al Parlament. Després de l'ultimàtum del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el Partit Popular ja té a punt els documents en què detalla con incloure el castellà com a llengua vehicular a les escoles. El PP tira pel dret i, com ja havia avançat, farà el possible perquè el govern de Mas compleixi la sentència.

Actualitzat
"Els matins" de TV3 ha accedit als dos documents del PP en què exposa com reintroduir el castellà com a llengua vehicular. Per una banda, els d'Alícia Sánchez-Camacho exigeixen que els pares siguin informats de la llengua en què poden ser escolaritzats els seus fills en la preinscripció. En segon lloc, demanen que les comunicacions orals o escrites també siguin en la llengua que escullin i, a més, proposen que els canvis a la llei es facin abans del 2 de novembre per implantar, diuen, el bilingüisme integrador. El PP descarta que l'atenció lingüística sigui personalitzada.

Per més endavant queda la segona proposta que el PP presentarà al Parlament, en què pensa demanar modificar el sistema educatiu català aquest mateix curs i on s'insta el govern a facilitar a les escoles aquests canvis perquè puguin implantar adequadament el bilingüisme.

Això, malgrat l'avís que ha rebut del govern, i més concretament, de Convergència i Unió, de marginar els populars en pactes de futur, com ara el dels pressupostos.


Homs: "El Parlament aturarà les propostes del PP"

El portaveu del govern, Francesc Homs, creu que el document del Partit Popular on proposa com incloure el castellà com a llengua vehicular a l'escola toparà amb el rebuig del Parlament. En declaracions a "Els matins", Homs apunta que, si arran de la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya volen modificar la llei, cal que ho aprovi la cambra catalana, i la majoria de forces polítiques s'han posicionat durant el cap de setmana a favor de la defensa del català.

Homs ha insistit que el PP no té majoria parlamentària per tirar endavant una modificació de la llei i ha subratllat que pel govern "el respecte a la immersió lingüística i al català a l'escola és innegociable".

El president diu que serà ferm i fidel en la defensa de la identitat del país, mentre enllesteix un recurs i assegura que la immersió lingüística no perilla.

El president del Tribunal insta la societat a defugir "els tremendismes" mentre la consellera de Justícia diu que afectarà només uns casos concrets, que, de moment, en són tres.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut