Uppsala

L'església luterana sueca aprova oficiar matrimonis homosexuals

Les parelles homosexuals podran casar-se a partir de l'1 de novembre per l'església luterana de Suècia. Aquesta històrica decisió converteix l'església luterana en la primera gran congregació que abandona l'enfocament tradicional del matrimoni com la unió entre un home i una dona. D'aquesta manera, l'església luterana segueix el camí del govern suec, que va autoritzar el matrimoni homosexual civil l'1 de maig i és capdavanter en matèria d'adopció per les parelles homosexuals. Els pastors luterans que no vulguin celebrar un matrimoni homosexual no hi estaran obligats i l'església oferirà a les parelles un altre pastor.

Actualitzat
Més del 70% dels 250 membres que formen el sínode han donat llum verda al matrimoni entre parelles homosexuals. L'església luterana és la principal congregació religiosa del país i un 73% dels suecs hi pertanyen.

Segons ha explicat l'arquebisbe de Suècia, Anders Wejryd, "és molt important que totes aquestes qüestions vagin al ritme del context cultural i el context teològic de cada església. I aquesta qüestió ha estat una batalla en la nostra tradició luterana durant almenys 50 anys".

La decisió ha estat molt ben rebuda entre el col·lectiu cristià gai, lèsbic i bisexual, com destaca l'estudiant de vicari Erik Andersson: "Aquest és un gran dia per a l'església de Suècia i tots els gais, lesbianes i bisexuals de Suècia i del món. L'església de Suècia és capdavantera en aquesta qüestió tan important sobre l'amor i el matrimoni entre persones del mateix sexe."
Anar al contingut