Estocolm

L'escriptora romanesa-alemanya Herta Müller guanya el Premi Nobel de Literatura 2009

L'escriptora romanesa-alemanya Herta Müller ha estat guardonada amb el premi Nobel de Literatura 2009. Müller, filla de deportats a la Unió Soviètica, ha escrit sobre l'exili dels alemanys de Romania i ha alçat la seva veu contra la dictadura romanesa, fet que li va provocar que se li prohibís publicar a Romania. Això va fer que l'autora i el seu marit s'exiliessin fa mes de vint anys. L'escriptora va debutar amb el recull de relats "En tierras bajas", que va ser censurada a Romania i que parlava sobre la corrupció i la intolerància en un petit poble alemany. En canvi, va tenir una gran acollida als mitjans de comunicació de parla alemanya exterior.

Actualitzat
A Espanya s'han publicat diverses obres com "En tierras bajas" o "La bestia del corazón", on relata la imatge de la dictadura estancada.

Müller ha estat reconeguda per l'Acadèmia Sueca amb el premi Nobel 2009 de Literatura, dotat amb deu milions de corones sueques, prop d'un milió d'euros. Com la resta de guardonats amb els Nobel 2009, Herta Müller rebrà el premi el pròxim dia 10 de desembre, aniversari de la mort del fundador dels premis, Alfred Nobel.
Anar al contingut