La Vall d'Aran ha perdut un 80% de les reserves hoteleres per a aquest cap de setmana de Sant Joan.
La Vall d'Aran ha perdut un 80% de les reserves hoteleres per a aquest cap de setmana de Sant Joan.

Les inundacions del Garona fan perdre el 80% de les reserves hoteleres per Sant Joan a l'Aran

Els hoteleres de la Vall d'Aran fan una crida al turisme, gairebé per solidaritat, ja que el 90% dels establiments aranesos funcionen a ple rendiment. Tot i així, les anul·lacions de cara al cap de setmana de Sant Joan han estat constants i l'Aran ha perdut un 80% de les reserves per les inundacions del Garona.

Televisió de CatalunyaActualitzat
La Vall d'Aran ha començat el cap de setmana de Sant Joan amb els esforços posats en la recuperació de la normalitat després de les riuades de dimarts. Una recuperació que a primera vista es veu lenta però constant, tant per part dels veïns afectats en municipis com Les o Bossòst com pels operaris que treballen per arreglar els punts afectats de la N-230. El cert és que l'Aran ha perdut un 80% de les reserves hoteleres per aquest cap de setmana de Sant Joan degut a les inundacions del Garona, i que, tot i que gairebé el 90% dels establiments hotelers i de restauració aranesos funcionen a ple rendiment, les anul·lacions de cara al pont han estat constants.

El sector dels càmpings, la major part dels quals són a la vora el riu, ha estat el mes castigat per les inundacions. El gremi ha suggerit als cinc més afectats que desviïn les seves reserves per a l'estiu als tres que encara funcionen.

Crida a la solidaritat

Amb l'arribada del cap de setmana també ho han fet aquells veïns que hi tenen segones residències i que hi han anat tant per comprovar l'estat en què han quedat els seus habitatges com per ajudar en les tasques de neteja. Tothom s'ha bolcat a intentar celebrar la Festa Major amb les millors condicions. Els helicòpters treballen intensament i a hores d'ara ja s'han restablert tots els serveis. És per això que els hotelers han fet una crida als turistes perquè visitin la Vall d'Aran, una crida que gairebé apel·la a la solidaritat.

Juan Antonio Serrano, president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, desitja i demana que "aquests minuts que s'han vist a la televisió, de desgràcia, els poguéssim tenir ara, també" perquè la gent vegi "el que és capaç de fer un sector, un poble unit, treballant per posar en ordre tota aquesta vall que ha estat destrossada, en menys d'una setmana". El resultat és que la Vall d'Aran funciona a ple rendiment.

El temps també es normalitza

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha rebaixat a fase de prealerta el pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (Inuncat) per la millora de la situació en els municipis afectats pel desbordament d'alguns trams dels rius al Pirineu Occidental, així com per la normalització de les condicions meteorològiques a la Vall d'Aran.  Segons ha informat en un comunicat, la Vall d'Aran està pràcticament normalitzada pel que fa a serveis i subministraments, malgrat que encara queden 39 persones evacuades i que no podran tornar a casa fins que no es garanteixi la seguretat dels seus habitatges.
Anar al contingut