Una porta d'entrada a un pis amb marques que ha estat esbotzada.
Els agents immobiliaris de les comarques de Girona també denuncien reocupacions.
Girona

Les immobiliàries de les comarques de Girona denuncien intents d'extorsió per marxar de pisos ocupats

Les immobiliàries de les comarques gironines denuncien que tenen habitatges buits ocupats per persones que els demanen diners per marxar

RedaccióActualitzat

El col·legi d'APIs de Girona ha denunciat que han començat a patir intents d'extorsió per part de persones que ocupen pisos. Asseguren que és un fenomen que va aparèixer fa un any, quan els van començar a demanar diners per abandonar les propietats ocupades. La col·legiada de l'API, Úrsula Madueño, ha recordat que els ocupants d'un pis li van demanar "una compensació al voltant dels 9.000 euros per marxar. Llavors no vam voler entrar en cap tipus de negociació, es va anar directament als Mossos i es van prendre les mesures pertinents".

Aquest intent d'extorsió ha passat a vegades amb pisos que ja havien estat venuts, i l'operació de compravenda queda en suspens. El president del Col·legi dels APIs a Girona, Ramon Coromina, ha recomanat als propietaris denunciar, però moltes vegades no ho fan per por o perquè paguen per resoldre la situació ràpidament. Davant d'això, Coromina reclama que "es denunciï, perquè la persona que aconsegueix un èxit en aquest sentit ho tornarà a repetir, i més si n'ha sortit impune".

Una altra situació que denuncien els agents immobiliaris de les comarques de Girona són les reocupacions. Un fet habitual que es troben les immobiliàries és la immediatesa amb què es fan les ocupacions. Quan la immobiliària va a comprovar l'estat en què ha quedat el pis que havia estat ocupat, es troben que en qüestió de 24-48 hores la porta ja no es pot tornar a obrir.

A banda de tot això, molts agents es troben amb un paisatge desolador quan finalment poden entrar als pisos i comprovar l'estat dels habitatges que tenen en estoc: pisos arrasats, on no ha quedat ni rastre del cablejat perquè se l'han endut per treure'n el fil de coure, sense aigüeres, banyeres, aparells elèctrics o taulells de cuina.

Per intentar evitar aquestes situacions està proliferant la instal·lació de portes de ferro, que es coneixen com a "portes antiocupes". Portes massisses que es collen al marc perquè no puguin ser esbotzades.

Anar al contingut