Barcelona

Les dones líders són més col·laboradores i saben crear un ambient de treball millor

Les dones tenen una manera diferent de governar, de dirigir, de liderar i de resoldre conflictes. Aquesta és una de les conclusions del congrés sobre lideratge femení que aquests dies s'ha fet a Barcelona. Al congrés, també s'ha volgut remarcar que les dones tenen més capacitat per gestionar les emocions i els sentiments, i això, a la feina, serveix per crear un ambient de treball millor.

Actualitzat
Amb les aules de les facultats plenes de noies, és fàcil pensar que, d'aquí a uns anys, hi haurà tantes dones com homes que ocuparan càrrecs de responsabilitat. Però hi ha molts factors que fan que això sigui complicat. Per exemple, les dificultats per conciliar la vida familiar i la laboral. Però també accedir a un món on, durant molts anys, pràcticament només hi ha hagut homes.

La manera diferent d'enfocar les coses entre els sexes és el que s'ha tractat en el primer Congrés Internacional de Lideratge Femení, que s'ha celebrat aquesta setmana a Barcelona. Els experts diuen que homes i dones no lideren de la mateixa manera. Elles intenten col·laborar, involucrar homes i dones en la planificació, en la presa de decisions; intenten preguntar a la gent com se senten, intenten que la gent estigui unida formant part d'un equip o d'un grup. Entre el sexe masculí, en canvi, aquestes actituds no són tan o gens freqüents.

De fet, segons la primera enquesta feta pel Centre d'Estudis d'Opinió que ha elaborat la Generalitat sobre diferències entre homes i dones, les que prefereixen una altra dona com a cap diuen que tenen un tracte més fàcil, són més tolerants i flexibles, i els donen més confiança. Carme García Ribes, directora del postgrau Lideratge Femení de l'ESCI-UPF, atribueix aquesta preferència al fet que l'entorn públic està pensat amb una mirada culturalment masculina en el qual les dones se senten com a convidades.


Anar al contingut